15.3 C
Igualada
Saturday, February 4, 2023

Igualada encara la recta final per l’aprovació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

L’Ajuntament d’Igualada encara aquestes properes setmanes la recta final de l’aprovació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la ciutat.

Aquest pla és el document bàsic per a configurar les estratègies de la mobilitat sostenible a Igualada. És l’eina que permetrà fomentar uns desplaçaments més sostenibles i segurs al nostre municipi amb tots els modes de transport a peu, amb bicicleta, transport públic o vehicle privat.

Aquest projecte s’ha treballat intensament en els dos últims anys. Va iniciar-se amb un anàlisi i diagnosi en què es van fer diverses propostes de la mobilitat de la ciutat. Seguidament va fer-se un procés participatiu amb entitats, ciutadania i veïns per a la recollir les seves aportacions. Posteriorment va fer-se una pre-aprovació al ple que va seguir l’exposició pública i ara un cop recollides les aportacions i esmenes comença la recta final d’aprovació definitiva.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament, Miquel Vives, ha explicat que en l’exposició pública s’han recollit “al voltat de 100 aportacions d’associacions, veïns i partits que les han enviades, i també les de l’Autoritat del Transport Metropolità i Direcció General de qualitat ambiental i canvi climàtic que en molts casos son repetides o de redacció o detall”. Vives ha explicat que “l’equip redactor i tècnic les ha desgranades, estudiades i ara començarem a citar tots els grups per a fer reunions per a la seva aprovació”.

Vives ha remarcat que des de l’equip de govern “demanem i exigim també compromís de les forces polítiques per a aprovar aquest pla”. Vives ha reiterat que la voluntat del govern és incloure el màxim nombre de aportacions i esmenes al pla. Tant dels partits com de les associacions.

Compartir

Més notícies

A propòsit del 24 de gener, dia de Sant Francesc de Sales, Patró dels Periodistes

Aquest 24 de gener se celebrava el dia de Sant Francesc de Sales, Patró dels Periodistes, amb un ofici religiós, a la parròquia de...

“Els grans temes i els grans fets és millor desenvolupar-los a partir d’una única idea”

Entrevista a Paco Poch, productor de “Sis nits d’agost”, millor pel·lícula per a televisió als XIV Premis Gaudí El productor de cinema igualadí Paco Poch...

Vallbona promociona la gimcana virtual dels bandolers

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia està promocionant la gimcana virtual ‘Bandolers a la recerca del tresor’ a mitjans catalans de gran tirada com Descobrir Catalunya...

Últimes notícies