29.6 C
Igualada
Dissabte, maig 28, 2022

Igualada destinarà 900.000 euros per crear un gran parc infantil i juvenil al Parc Central

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha presentat aquest dimecres els principals projectes per aquest any 2022. De les principals apostes que s’han de començar a realitzar aquest any l’alcalde, acompanyat de la tienta d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Carlota Carner, ha destacat l’inici de la segona fase del Parc Central, que sumarà 20.000 m2 nous als 25.000 m2 que conformen la primera part del Parc a la zona de gespa.

L’alcalde ha explicat que ”estem satisfets d’haver dotat el Parc Central de la qualitat que es mereix un espai d’aquestes dimensions a Igualada i que la ciutadania ja s’ha fet totalment seu”. Per finalitzar aquesta primera part del projecte de forma definitiva, aquesta primavera s’instal·larà el carril bici.

Un nou parc infantil i juvenil que sumarà 20.000m2 al Parc Central
La segona fase del Parc Central preveu la creació d’un dels parcs infantils i juvenils més grans de Catalunya i estarà situat a l’espai que hi ha entre l’Hospital Universitari d’Igualada i la zona de gespa de l’actual Parc Central. Aquest nou gran parc es farà en dues fases. La primera començarà aquest 2022 amb una actuació en 20.000 m2 i la segona, que comprendrà els 10.000 m2 restants, està previst que s’iniciï l’any 2024. Un projecte que l’alcalde ha explicat que el govern municipal fa dos anys que hi treballa i que ha estat projectat pel despatx d’arquitectes paisatgistes Batlle i Roig.

Un dels racons d’aquest nou espai serà un Skate Park, que segons l’alcalde “ja que era una demanda insistent dels joves i nens de la ciutat”. Després de la consulta que es va fer amb la participació de gairebé 1.400 joves i infants d’Igualada que van votar entre diversos projectes presentats, s’ha desenvolupat un projecte que va en la línia del govern municipal “d’impulsar la transformació verda d’Igualada posant-la al servei de la ciutadania”.

L’Skate Park projectat tindrà unes dimensions de bowl i verticalitat úniques a Catalunya en consonància amb les exigències de les competicions olímpiques. El disseny de l’espai ha comptat, també, amb l’assessorament d’experts igualadins d’aquestes disciplines. La superfície general destinada a l’Skate Park és de més de 2.000 m2, que permetrà a la ciutat guanyar un nou equipament esportiu d’aquesta disciplina que ja és olímpica.

L’ampliació del Parc Central també contempla una gran esplanada arbrada on s’hi instal·laran diversos jocs infantils i un circuït de Pump Track. En aquesta zona s’hi plantaran més de 200 arbres que generaran espais d’ombra. Tal i com ja es fa en la primera part del parc, el rec serà totalment amb aigua freàtica, complint així amb la voluntat del govern d’aconseguir que el manteniment del parc sigui sostenible mediambientalment.

Un dels elements més singulars d’aquest nou parc serà un biollac, un gran llac d’aigua depurada de manera natural, que permetrà que aquest nou espai a Igualada es pugui convertir en una zona de conscienciació sobre la sostenibilitat i els efectes del canvi climàtic. La incorporació d’aquesta zona natural permetrà gaudir de la natura i de la biodiversitat en un espai que abans era industrial. L’ampliació també tindrà un carril bici que seguirà el de la primera part del Parc Central que es farà aquesta primavera.

Aquesta primera fase de l’actuació tindrà un pressupost del voltant de 900.000€ que seran finançats amb base a subvencions i recursos externs. La principal aportació serà de la Diputació de Barcelona tot i que el govern municipal, segueix captant inversions d’altres organismes per complementar al màxim aquesta ampliació del parc.

La previsió és que l’obra es liciti el primer trimestre d’aquest any i les obres s’iniciïn a la primavera, amb una durada aproximada de 12 mesos.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

“Natures”, d’Enric Mir: una admirable mostra pictòrica amb ànima

Aquests dies, a la Sala Municipal d’Exposicions, la mostra pictòrica “Natures”, amb quasi una vintena de quadres a l’oli, pintats sobre las suports de...

Aquest diumenge tindrà lloc la II Mostra de Productes del Parc Agrari a Rubió

Aquest proper diumenge i coincidint amb la festa major de Rubió, la localitat acollirà a la plaça de l’ajuntament -al costat del Castell-, la...

Demanda de l’Ateneu al llogater del Pub Acústic per no deixar el local

La junta de l’Ateneu Igualadí ha presentat aquesta setmana una demanda judicial contra el llogater del Pub Acústic, situat en el mateix carrer Sant...

Igualada encara la recta final de l’Anella Verda

Un dels projectes de més interès del govern municipal d’Igualada en els darrers anys, l’Anella Verda de la ciutat, entra en la seva recta...

L’editorial: Una comarca segura?

Darrerament, s’ha fet habitual llegir notícies derivades d’allò que es malacostuma a anomenar en l’argot periodístic “fet divers”, un sinònim dels “successos” de tota...
Compartir