Igualada dedicarà aquest cap de setmana més de 15 hectàrees al festival Esport i Natura

58

esport i natura.jpg

Després de l’èxit de la primera edició celebrada a Igualada l’any passat, el Festival Esport i Natura encara el seu segon any a la capital de l’Anoia amb més activitats. Així doncs, el 10 i 11 d’octubre les esplanades situades a l’avinguda Catalunya acolliran tres grans espais: l’Espai Activitats, l’Espai Bike i, l’Espai Walk & Run i 4 potes que inclourà una zona dedicada al gos i al poni.
L’Espai Bike ocuparà la zona més propera a l’Hospital d’Igualada, entre els carrers Guimaraes i Itàlia i acollirà un circuit permanent i una zona d’exposició amb marques del sector. Al circuit s’hi disputaran diverses proves com un Open Infantil de BTT, les primers 3 Hores de Resistència BTT d’Igualada o la Copa Catalana de Ciclocròs, entre d’altres.

Més d’una trentena d’activitats durant el dia i mig que dura el festival
L’espai central (entre els carrers d’Itàlia i França) acollirà les activitats per a tots els públics convertint-se en el cor del festival. Es repetirà l’experiència de l’any passat i també s’incorporaran punts de restauració i una zona d’exposició de marques, entitats i institucions vinculades al món de l’esport a l’aire lliure, el benestar i la salut. Una de les novetats d’enguany és l’increment i de les activitats que permetrà que hi hagi encara més oferta d’inflable, parc d’aventura infantil, tirolines, rocòdroms, un concurs de construcció de tipis, slackline, castell i laberint de palla, tallers infantils i l’espai aire amb activitats relacionades, entre d’altres.
També hi haurà diferents circuits de proves: push bike trial, bike trial, circuit d’habilitats BTT, pumptrack, push bike BMX, Trikes, Bicicletes Elèctriques i una pista de karts infantils, entre d’altres. Els circuits tenen diferents característiques, segons la modalitat. A l’Espai Activitats s’hi podran trobar activitats per a totes les edats.

Espai Walk & Run i 4 potes
El darrer sector, és el que correspon a la zona ubicada entre els carrers França i Alemanya i acollirà dos espais: el Walk & Run dedicat a al món del running i marxa nòrdica, i l’espai 4 potes on els gossos i els ponis hi tindran el seu protagonisme.
A l’Espai Walk & Run s’ubicarà una zona de la marca Lek Sport amb un circuit que servirà per testejar els productes més nous del món del running. Aquesta zona també acollirà l’exitosa cursa contra els elements Four Factors que compta amb més de 1.500 inscrits i que enguany celebra la seva segona edició després de l’èxit de l’any passat; un espai de formació i conferències i una zona de Paintball.
Per últim, l’espai 4 potes donarà cabuda als animals. S’hi faran demostracions i conferències d’Agility de gossos i un circuit d’agilitat de ponis.

Competició
En l’apartat competitiu l’emoció estarà present durant tot el cap de setmana amb l’espectacularitat de les primeres 3 Hores de resistència d’Igualada en BTT, on equips de fins a 3 riders hauran de fer el màxim número de voltes per relleus sobre un circuit creat a l’Espai Bike de l’Avinguda de Catalunya. Una de les cites més destacades, també en BTT, serà l’Open infantil de BTT per a nens i nenes de 5 a 14 anys en una clara aposta de l’Esport i Natura per la promoció de l’esport entre els més petits. Paral·lelament es disputarà la prova inaugural de la Copa catalana de Ciclocròs, així com el Campionat de Catalunya de BikeTrial. El festival Esport i Natura oferirà l’oportunitat de veure en acció els millors especialistes de les dues disciplines.
Els amants dels animals també gaudiran al màxim de la seva afició a l’Esport i Natura a l’Espai 4 potes. A banda d’exhibicions, també hi haurà la competició d’Agility en modalitat K.O, en què els gossos competeixen de dos en dos en un circuit d’agility fins a arribar a un únic guanyador. Una oportunitat de veure els millors agilistes de Catalunya demostrant la seva intel·ligència, obediència, concentració, sociabilitat i agilitat.
El plat fort del cap de setmana de l’Esport i Natura serà la Four Factors, on més de 1.500 corredors lluitaran contra els elements i per superar-los en dues proves de 4 i 8 kilòmetres. La terra, l’aire, l’aigua i el foc apareixeran en forma de fortes pujades i baixades de terra, cortines d’aigua, de foc i de vent, fang, aigua a pressió i pendents relliscoses.