Igualada dedica una exposició a Antonio Artés, que va portar el tren i l’aigua a la ciutat
I

18 d'agost de 2015

Cartell_AntoniArtes.jpg

L’igualadí Antonio Artés i Puig (1853-1927) va ser un dels homes que més va fer perquè el progrés arribés a Igualada a finals del segle XIX. Com a contractista d’obres públiques va tenir un paper decisiu en l’arribada del tren a la ciutat i va ser qui construir la primera xarxa d’abastament d’aigua corrent. A més de portar el tren i l’aigua, també va ser el responsable de la xarxa de clavegueram d’Igualada i de la construcció de nombroses infraestructures arreu del país.

Després de restar molts anys en l’oblit, l’Ajuntament d’Igualada homenatja ara dins dels actes de la Festa Major d’Igualada aquest igualadí fundador d’Aigües Artés i besavi de l’extensa família d’igualadins Enrich i Murt. L’exposició va ser iniciativa del tinent d’alcalde Josep Miserachs, recentment traspassat, i ha estat duta a terme pel dissenyador Ramon Enrich i per la periodista Marina Llansana.

A més de repassar la biografia d’Antonio Artés, l’exposició mostra com era la Igualada de finals del segle XIX i principis del segle XX i fins a quin punt va canviar la vida quotidiana dels igualadins quan van canviar la diligència de cavalls pel tren i quan van poder deixar d’anar amb el càntir a la font per poder obtenir aigua sols obrint l’aixeta. La mostra inclou també un muntatge audiovisual realitzat per Marc Vila, que revela imatges de l’antiga estació de tren al capdamunt del Passeig Verdaguer que fins avui no havien vist la llum.

L’exposició Antonio Artés i la transformació d’Igualada s’inaugura aquest divendres, 21 d’agost a les 18:30h, dins els actes de la Festa Major i es podrà veure a la sala d’exposicions del Museu de la Pell fins el dia 27 de setembre. A l’acte d’inauguració es distribuirà gratuïtament el catàleg de l’exposició, del qual se n’ha fet una edició limitada.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta