Igualada commemora la figura d’Estallés amb la lectura dels seus poemes

16

La territorial d’Òmnium Anoia i Llegim…? Llibreria han programat per avui dimarts 4 una lectura de poemes dins la «Festa Estellés». Tal dia com avui de 1924 naixia a Burjassot, al País Valencià, Vicent Andrés Estallés, considerat un dels principals renovadors de la poesia catalana contemporània.

En diverses localitats dels Països Catalans es celebra la Festa Estallés, i a Igualada en l’acte hi participaran des de professors valencians fins a músics, passant per diferents membres d’entitats, com el Foment o Música per la llibertat. La lectura serà a la Capelleta de la Mare de Déu de Montserrat, al Passatge Capità Galí 4 d’Igualada.

Commemoració del naixement del poeta

Els orígens de la festa daten del 2010, quan tres municipis (Alginet, Benimodo i Manuel, tots de La Ribera) van celebrar la primera «Festa Estellés».

Posteriorment, una vintena de localitats més se sumarien a la celebració. Des de 2014, se n’han celebrat edicions fora del País Valencià, a llocs com Bolívia o Brussel·les, i el 2016 se celebraren simultàniament les edicions de València, Barcelona i Ciutat de Mallorca. Actualment, un gran nombre de poblacions d’arreu dels Països Catalans s’han sumat a commemorar el naixement del poeta amb una «Festa Estellés» que enguany arriba a la vuitena edició.