8.7 C
Igualada
Dimecres, octubre 28, 2020

Igualada commemora el Dia Mundial de la Infància

La primera tinenta d’alcalde d’Igualada, Carme Riera, ha presentat aquest dimecres els diversos actes que l’Ajuntament d’Igualada ha organitzat amb motiu de la celebració del Dia Universal de la Infància, que se celebra avui 20 de novembre. La commemoració es fa en el marc d’Igualada com a Ciutat Amiga de la Infància, tal com recull el conveni signat amb l’UNICEF.

Una primera activitat destacada ja va tenir lloc el dijous dia 14, amb la constitució de Consell d’Infants per al curs 2019-20, en una sessió plenària en què es van nomenar els petits nous consellers, que han estat escollits democràticament pels diferents centres educatius de la ciutat. En total, hi ha 30 membres que representen 15 escoles.

Pel que fa a les celebracions d’avui dia 20, una representació del Consell d’Infants d’Igualada assisteix a l’audiència que el president del Parlament, Roger Torrent, fa en el marc del 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants. A més, la ciutat també se suma a la iniciativa d’il·luminar de blau l’Ajuntament amb motiu d’aquesta commemoració.

D’altra banda, també amb motiu del 20N, Igualada celebra dissabte la Festa dels Drets dels Infants, que tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament de 4 a 7 de la tarda. La festa començarà amb tallers, activitats i l’actuació del Consell d’Infants, que farà la representació del manifest d’aquest any: “Per mi i per tots els meus companys. 30 anys de Drets”.
La Festa inclourà una activitat especial, amb una màquina del temps dissenyada especialment perquè els infants puguin enviar un missatge als infants del futur d’Igualada, en què els desitgen que cuidin els drets dels nens i les nenes tant com ells ho han fet.

Riera també ha destacat el compromís de l’Ajuntament d’Igualada amb la Declaració de Colònia, concretat durant la trobada de Ciutats Amigues de la Infància de Catalunya, que va tenir lloc el 30 d’octubre a Barcelona. En aquest sentit, ha destacat que “és important que els municipis que apostem per la infància i els seus drets i que hem estat reconeguts com a Ciutat Amiga de la Infància” tornem a fer explícita aquesta aposta, que volem que es concreti amb accions i mesures per aconseguir un impacte real en la vida dels infants i adolescents”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tous suspèn la Festa Major davant l’agreujament de la situació sanitària

Sant Martí de Tous no podrà celebrar enguany la Festa Major, prevista pels caps de setmana del 7, 8 i 14 i 15 de...

Religió a l’escola?

M’ha sorprès la notícia que en alguns centres públics d’educació s’impartirà l’assignatura de religió islàmica. Probablement aquest fet portarà polèmica. En realitat no pretenc...

La còmedia de Pere Riera “La dona del 600”, aquest diumenge a l’Ateneu

El Teatre Municipal l’Ateneu presenta aquest diumenge, 1 de novembre, a les 19 hores, l’obra 'La dona del 600', escrita i dirigida per Pere...

La Pobla de Claramunt estableix una congelació generalitzada d’impostos

Davant dels efectes socials i econòmics derivats de la pandèmia, l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt ha aprovat les seves ordenances fiscals per l’any...

Nova campanya de promoció d’Igualada Comerç fins a finals d’any

Els darrers mesos s’ha estat preparant una ambiciosa campanya de dinamització i promoció permanent fins a finals d’any i constant del comerç per part...
Compartir