31.5 C
Igualada
Divendres, maig 20, 2022

Igualada commemora el Dia Internacional de la Dansa

Igualada és una ciutat que compta amb un gran nombre de centres, acadèmies i escoles de dansa, a més de diverses agrupacions associatives que la converteixen en una ciutat amb una arrelada tradició en aquesta vesant artística.

Després de dos anys de restriccions derivades de la pandèmia, l’Ajuntament d’Igualada vol recuperar la normalitat en aquesta branca de les arts escèniques.

23a Mostra de Dansa
El diumenge, 24 d’abril a les 18 h al Teatre Municipal l’Ateneu tindrà lloc la 23a Mostra de dansa ciutat d’Igualada per commemora el naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el pare del ballet modern. Diversos grups, acadèmies i escoles de dansa ofereixen una mostra de les seves novetats i millors coreografies. El preu de l’entrada és de 3 € i es pot trobar al web teatremunicipalateneu.cat.

Gran gala de la dansa
El diumenge 1 de maig a les 18 h al Teatre Municipal l’Ateneu, es durà a terme la Gran gala de dansa “Mixed Bill” de la Companyia Ballet de Barcelona, la companyia professional de dansa clàssica i contemporània, lliure d’expectatives corporals poc realistes, sense discriminació ètnica o de gènere. Practica un tracte just, transparència i inclusivitat.
La gran gala de dansa Mixed Bill, presenta un programa divers, d’alta qualitat artística amb diferents passos a dos de reconeguts ballets clàssics, com el pas a dos El Corsari, el pas a dos del Llac dels Cignes, Frescos Animats, i la peça grupal d’estil americà coreografiada en primícia pel Ballet de Barcelona, Together. Dinamisme i versatilitat en una vetllada d’exquisida dansa per commemorar el Dia Internacional de la Dansa sota la direcció de Chase Jonsey, Carlos Renedo i Carolina Masjuan. Els preus de la funció són a 18, 15 €. Fins als 25 anys: 5 € (aquest preu s’aplica en les entrades comprades entre el 25 d’abril i l’1 de maig). Els alumnes de les escoles de dansa gaudiran d’un descompte del 50% prèvia acreditació.

Dansa solidària
El diumenge 8 de maig a les 18 h, també al Teatre Municipal l’Ateneu, hi haurà l’Espectacle solidari amb Bitrac Dansa que oferirà un recull de coreografies que rememora el recorregut de la companyia per les danses d’arrel tradicional. La recaptació anirà destinada als projectes per als petits del Senegal de la Fundació Educació Solidària i el preu és de 10 €.

Trobada d’Esbarts infantils i juvenils Catalònia
El diumenge, 29 de maig a les 12 h al Teatre Muncipal Ateneu s’hi durà a terme la Trobada d’Esbarts Infantils i Juvenils “Catalònia” que manifesten que ballen perquè la dansa, com la llengua i la música, i moltes més coses, ens parlen d’un País que estimen, d’un País que hem heretat dels nostres pares i que volen deixar millorat als fills. Amb els grups Esbart Dansaire Calafell (Baix Penedès), Agrupació Cultural i Dansaire Pla del Penedès (Alt Penedès), i Bitrac Dansa (Anoia). El preu és gratuït i està organitzat per Bitrac Dansa.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Demà torna a la Festa de l’Arbre de Maig a la plaça Pius XII

Demà dissabte 21 de maig, a partir de les 7 del matí i durant tot el dia, a la plaça Pius XII se celebrarà...

Oberta la convocatòria per accedir a ajuts per rehabilitar pisos buits

L’Ajuntament ja ha obert una nova convocatòria de subvencions per arranjar pisos buits i cedir-los a la bossa de lloguer assequible de l’Ajuntament. Es...

Déu ha mort!

Hi va haver Chanelazo. Let’s go. La noia d’Olesa ho va petar, a cop de maluc i lletra amb refilets d’Spanglish. El mundo ‘tá...

Un estudi de la Generalitat alerta del risc d’inundació a Igualada i la Conca pel canvi climàtic

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a informació pública, durant un període de 3 mesos, el Pla de Gestió del Risc d’Inundació (PGRI)...

Apunyalen el guàrdia de seguretat de l’estació d’Igualada en ple dia

Avui dijous a les 3 de la tarda, un individuu ha apunyalat per l’esquena el guàrdia de seguretat privada que hi ha a l’estació...
Compartir