35.1 C
Igualada
Diumenge, maig 22, 2022

Igualada, ciutat amiga de la gent gran

Carme Riera Minguet
Primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada

Som Ciutat Amiga de la Gent Gran, i això vol dir que la gent gran d’Igualada són una prioritat des de fa anys pel govern de Junts.

Les persones grans, les persones amb dependència i discapacitat han sigut, des del primer dia, una prioritat per aquest govern. Cal tenir en compte que l’espai de la gent gran és molt ampli, gràcies a l’esperança de vida actual i que per tant tenim molts perfils de gent gran i assumim el repte de fer una ciutat per tots i tenir una oferta de serveis i d’oci que doni sortida a aquest ampli ventall de realitats.

Hem habilitat nous espais d’atenció a la gent gran, a la dependència i a la discapacitat. Estan ubicats a la planta baixa de l’ECC i són totalment accessibles. Així mateix disposem d’un número de telèfon específic amb l’objectiu de apropar els servei a la ciutadania. Aquesta és una ampliació d’espai per a poder garantir l’atenció presencial i l’acompanyament social que cadascú necessiti.

Els Serveis d’Atenció Domiciliària s’adrecen en general, a persones i/o famílies en situació de risc social o en situació de dependència, i que es troben, per motius físics, psíquics o socials, amb dificultats per realitzar les tasques habituals de la vida quotidiana i garantir l’adequat desenvolupament personal i familiar. Volem que les persones puguin estar el màxim de temps possible a casa seva amb les millors condicions possibles, a casa com enlloc però bé. Així hem potenciat el servei de teleassistència, el serveis de suport a domicili per neteges o per atenció personals i seguim amb el projecte d’arranjament de pisos per a fer-los accessibles, i per tant fent obres sobretot per adaptació de banys i cuines per fer entorns segurs.

Una de els situacions que més ens preocupa al parlar de gent gran, és la solitud, la soledat no volguda i tot el que comporta, i que tal com hem dit ha empitjorat amb la pandèmia, per tant ja s’estan treballant projectes com RADARS o NEXES, per evitar l’aïllament.
Es tracta de desenvolupar plans d’acompanyament personalitzats a les persones grans detectades en situació d’aïllament o soledat no desitjada. Mitjançant visites als domicili i la coordinació amb els agents socials del territori, s’establiran vincles amb l’entorn.
Igualada és un ciutat amable, amb una ambició clara de ser més i més accessible, amb una visió important de ser més i més verda, amb l’anella verda, la via blava i tot d’espais naturals que ens aportin salut i benestar; amb proximitat de serveis com el nou Centre Cívic Nord, perquè tots els barris, tinguin accés proper a serveis i espais d’oci i de cohesió social que els permetin tenir un grau de socialització important. I una llarga llista de més i més coses, com poden ser també les campanyes policials per garantir la convivència amb els patinets, la revisió de la xarxa pública de lavabos per fer més confortable els passejos, i un llarg etcètera de petites coses que fan que la gent gran, sigui una de les prioritats clares del govern de Marc Castells.

Hem recuperat l’alegria, els espais, els carrers i la vida social, i cal fer més xarxa que mai, i per aquest motiu la Primavera Gran d’aquest any, és més gran i necessària que mai. Perquè escoltar i estar al costat de la nostra gent gran és fer d’Igualada una ciutat millor.

Compartir
Carme Riera Minguet
Primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada

Més notícies

Últimes notícies

“Quan s’enduen el país: L’espoli franquista als ateneus de Catalunya”, un greuge històric no resolt del tot

L’exposició “Quan s’enduen el país: l’espoli franquista als ateneus de Catalunya”, confeccionada per la Federació d’Ateneus de Catalunya, i el magazín La Mira, ha...

“Adeu, Paf”, la gira de comiat de Falsterbo, a l’Ateneu

Diumenge, a les 6 de la tarda, el Teatre Municipal l’Ateneu acollirà un dels concerts de la gira de comiat de l’antològic grup Falsterbo....

Diumenge, X Trobada de cotxes clàssic a Montbui

Aquest proper diumenge torna a Montbui una de les fites més esperades pels afeccionats dels cotxes i motos clàssiques de l’Anoia: La 10a Trobada...

La deixalleria obrirà també els diumenges

Igualada ha començat a implementar una bateria de millores pel que fa als serveis de reciclatge. A més a més, del servei Porta a...

L’Editorial: Canvi climàtic

Aquests dies fa molta calor, inusual completament per un mes de maig. Per al cap de setmana que tenim al damunt es preveuen temperatures...
Compartir