Igualada celebrarà la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
I

19 de novembre de 2015

cartell_SEPR.jpg

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte de tres anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Enguany la Setmana es celebra del 21 al 29 de novembre de 2015 amb els següents objectius:
– Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
– Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa.
– Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
– Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).
D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), organitza dos tallers dirigits a la ciutadania.
El primer serà el Taller de Bricolatge a la Llar, que tindrà lloc el dissabte 21 de novembre, a les 11h a l’aula de lampisteria d’IGNOVA Ocupació (avinguda Barcelona 105). En aquest taller de prevenció, reutilització i reparació es donaran consells per fer petits arranjaments a la llar, familiaritzar-nos en aspectes bàsics d’electricitat o fontaneria i, a més, cadascun dels assistents podrà portar un objecte o una fotografia per tal de resoldre dubtes sobre el seu arranjament o restauració.
El segon taller serà el Taller de Cuina d’Aprofitament i tindrà lloc el dissabte, 28 de novembre, a les 11h a l’Aula de Cuina del Mercat de la Masuca. Aquest taller pretén conscienciar la població sobre la importància de tenir una alimentació saludable, equilibrada, variada i també sostenible. El taller estarà dividit en dues parts: una primera de planificació de la compra i una segona on, a banda d’ensenyar diferents receptes per aprofitar aliments, s’elaborarà una recepta aprofitant sobrants de menjar amb la participació activa dels assistents.
Per a participar en els tallers cal inscripció prèvia indicant nom i telèfon o correu electrònic de contacte, ja que les places són limitades. Cal formalitzar-les al telèfon 93 803 19 50 (ext. 558) o al correu medi.ambient@aj-igualada.net.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?