13.5 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Igualada celebrarà la Setmana de la Mobilitat Sostenible entre el 16 i 22 de setembre
I

Publicitat

Entre el 16 i el 22 de setembre, alguns carrers del centre d’Igualada patiran alteracions del trànsit. En la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, es vol promoure l’ús del transport públic, la bicicleta o els desplaçaments a peu, per tal de millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació.

Així doncs, el divendres 21 de setembre el bus urbà serà gratuït. A més, el dies 21, 22 i 23 de setembre, els vehicles de motor tindran prohibida la circulació pels carrers del centre entre les 10 i les 20h. Aquesta activitat, que vol fomentar la mobilitat a peu pel centre de la ciutat, es farà efectiva a la Rbla. Sant Isidre, el c/ Nou, la Pl. del Pilar, el c/ Argent, el c/ Sant Sebastià, la Trav. Sant Sebastià, la Pl. de l’Ajuntament, el c/ Born, el c/ Santa Maria, la Pl. del Bruc, la Pl. del Pilar, la Pl. Pius XII, el c/ Custiol, el c/ Sant Cristòfol, el c/ del Roser, el c/ Sant Bartomeu, el c/ Sant Jaume, la Pl. Sant Miquel i el c/ Sant Roc. També durant tota la setmana es faran diverses activitats per conscienciar a la gent de la necessitat de reduir l’ús del vehicle privat i potenciar el transport públic.

Sota el lema “Combina i mou-te!”, l’objectiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és fer compatible el desenvolupament urbà sostenible en relació a l’ús del vehicle.  També es vol sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats per impulsar l’ús dels mitjans de transport
sostenibles i, en particular, del transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els
vehicles elèctrics.

L’Ajuntament d’Igualada ha treballat durant aquest 2018 per redactar el PAESC (Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia), el document estratègic de planificació energètica i climàtica local que conté les accions que caldrà dur a terme per reduir les emissions de CO2 en un 40% fins l’any 2030, compromís adquirit amb la signatura d’aquest pacte el novembre de 2016.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies