4.6 C
Igualada
Dijous, gener 21, 2021

Igualada celebrarà aquest divendres el primer ple telemàtic de la història per adoptar mesures per afrontar la crisi del coronavirus

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha convocat un ple extraordinari de l’Ajuntament d’Igualada per a aquest divendres al vespre. L’objectiu principal de la sessió és aprovar la modificació del crèdit del pressupost de 2020 per tal de comptar amb els fons necessaris que permetin implantar mesures destinades a mitigar els efectes que la pandèmia de la Covid-19 està causant a la ciutadania, més enllà de l’àmbit sanitari.

La situació excepcional de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus, que afecta la salut pública, ha comportat l’adopció de diferents mesures de tancament d’equipaments i activitats i de confinament de la ciutadania amb l’objectiu de protegir la població del contagi del virus. L’emergència sanitària persisteix i el Govern de l’Estat espanyol ha anat prorrogant l’estat d’alarma, que de moment es manté vigent fins el dia 26 d’abril.

Des del passat 13 de març, quan es va decretar el confinament perimetral de la Conca d’Òdena,des de l’Ajuntament s’han pres diferents decisions per intentar minvar els efectes negatius d’aquesta crisi, tant d’àmbit social, com tributari i econòmic, que s’han anat comunicant diàriament.

Una d’aquestes accions dutes a terme és el lliurament que va realitzar ahir l’Ajuntament d’Igualada de 10 tauletes destinades a les residències de gent gran amb l’objectiu de facilitar la comunicació entre residents i familiars, atès que les visites a aquests equipaments no estan permeses en situació de confinament. Les tauletes estan completament equipades i permetran una visió gran i clara dels familiars en les videotrucades, i es permet el seu ús des del llit en casos de mobilitat reduïda.

L’Ajuntament d’Igualada vol endegar noves accions adreçades a pal·liar els efectes tant econòmics com socials derivats d’aquesta emergència sanitària, destinades a la ciutadania en general i posant sobretot el focus en les persones més vulnerables. Per això, el consistori necessita dotar-se de les partides pressupostàries pertinents per poder dur a terme aquestes accions. Per fer-ho possible cal acordar en ple extraordinari una modificació de crèdit que permeti a l’Ajuntament disposar dels fons necessaris per adoptar aquestes mesures pal·liatives de manera immediata en benefici dels afectats per la crisi de la Covid-19.

Per altra banda, l’increment de defuncions derivades també de la crisi sanitària demanda la realització d’unes obres de construcció de dos columbaris integrats per 200 espais per a urnes de cendres al cementiri vell d’Igualada. Aquesta necessitat ha derivat en la contractació d’emergència de les esmentades obres, que requereix donar-ne compte al Ple Municipal. El crèdit necessari per a l’execució de les obres també es troba comprès en la modificació de crèdit que caldrà sotmetre avui a aprovació.

Atesa la situació de confinament domiciliari en què ens trobem, la sessió plenària se celebrarà per primer cop a la història local mitjançant un sistema telemàtic, a través de videoconferència. Per fer-ho, l’Ajuntament ja s’ha adherit a la plataforma Consorci Localret, que ha estat posada a disposició del consistori de forma gratuïta.

La sessió, convocada oficialment a les vuit del vespre, començarà després dels aplaudiments als sanitaris que es fan diàriament a la mateixa hora des de finestres i balcons de la ciutat i d’un minut de silenci dedicat a les víctimes de la pandèmia.
La sessió plenària es podrà seguir en directe a través del canal municipal de YouTube o a través de la pàgina web municipal de l’Ajuntament.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Carnestoltes, sense rua i amb un concurs de disfresses per Instagram

Malgrat les restriccions existents per lluitar contra la pandèmia de Covid-19, que repercuteixen també en l’àmbit de la cultura, i especialment en la cultura...

El Govern prorroga dues setmanes més totes les restriccions vigents

El Procicat ha decidit prorrogar dues setmanes més les restriccions vigents en aquest moment, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar l'ACN....

ERC reclama a Marc Castells “que multi els bancs que tenen pisos buits”

Esquerra Republicana torna a reclamar al govern municipal que persegueixi i multi els bancs que tenen pisos buits, tal i com preveu la llei....

L’Igualada Rigat acaba la primera volta en llocs de promoció de descens

L’Igualada Rigat segueix sense poder allunyar els seus fantasmes, en paraules de Marc Palau, i aquest dimarts va deixar escapar una bona oportunitat de...

Avancen els tràmits per la connexió de Calaf a la Llosa del Cavall

El projecte per connectar la xarxa d'abastament d'aigua del municipi de Calaf amb la Llosa del Cavall avança dins dels terminis administratius establerts, d'acord...
Compartir