8.5 C
Igualada
Dilluns, març 8, 2021

Igualada celebra el Dia Mundial de la Poesia amb actes per a grans i petits

dia_poesia

Ahir djous es van dur a terme els primers actes dins de la programació del Dia Internacional de la Poesia, organitzats per l’Institut Municipal de Cultura (IMC) i la Biblioteca Central d’Igualada amb la finalitat de promoure aquest gènere.

El recital ofert pel poeta igualadí Marc Freixas, acompanyat del músic Albert Gàmez, va ser l’encarregat d’encetar la programació.

Avui divendres dia 20, tindrà lloc el recital de lectures en veu alta del Dia Mundial de la Poesia, que la Biblioteca organitza des de fa anys i que compta amb l’assistència de petits i grans, que poden escollir el seu propi poema per recitar. Durant aquesta vetllada també es presentarà el llibre guanyador del Premi Joan Llacuna de Poesia 2014, Marxarà el circ, de Xavier Zambrano.

El vessant més romàntic del gènere es tractarà en el tercer Concurs de Poemes d’Amor, que es convoca aquesta setmana. Les bases per participar-hi es poden consultar a www.igualada.cat. El període d’admissió d’originals acaba el dia 10 de juliol de 2015. El jurat estarà integrat per professionals del món de la cultura i farà una selecció dels millors poemes, que es llegiran en una vetllada literària en el marc del Mercat de Lletres, on es farà públic el nom del guanyador.

El primer premi estarà dotat amb 300 euros, el segon consistirà en un cap de setmana romàntic per a dues persones al Molí Blanc Hotel i el tercer en un sopar romàntic per a dues persones al restaurant Somiatruites.

Igualada s’omple de poesia

Per poder universalitzar el Dia Mundial de la Poesia i fer-la accessible a tothom s’han organitzat una sèrie d’accions. Entre elles l’Escampada de poemes que consisteix en la distribució de poemes per diferents espais de la ciutat com el mercat de la Masuca, els autobusos urbans o els restaurants. Els poemes que s’han escollit són d’autors locals, entre el quals hi ha Francesc Rossell, David Soler-Ortínez, Ernest Farrés, Feliu Formosa, Laura Rosich i Marc Freixas. També s’ha editat una col·lecció de sotagots amb fragments de poemes de la ciutat que es distribuiran pels bars i restaurants de la ciutat.

A més, a partir del 20 de març estarà disponible l’app de poesia Lletres d’Igualada per a mòbils amb sistemes IOS i Android. Amb aquesta eina gratuïta, els usuaris podran integrar la poesia en el seu dia a dia en petites píndoles i gaudir de fragments de poesia d’autors igualadins o vinculats amb la ciutat, compartir-los a les xarxes socials i, fins i tot, despertar-se cada matí amb un poema.

Actes per als més petits

Durant tot el mes de març la poesia serà la protagonista a la sala infantil de la Biblioteca, amb l’arribada de “La Maleta de la Joana”. Es tracta d’una singular maleta plena de llibres de la poeta Joana Raspall, així com materials d’ambientació i jocs per a les sessions del club de lectura infantil. Així, els membres d’aquest club que és obert a tots els nens majors de 8 anys es trobaran el divendres 13 per comentar el llibre 46 poemes i 2 contes, de Raspall. “La Maleta de la Joana” és una iniciativa d’animació a la lectura que va posar en marxa la Xarxa de Biblioteques Municipals l’any 2013, amb motiu dels 100 anys de la poeta. Des d’aleshores que la maleta ha viatjat per biblioteques d’arreu, i aquest mes de març vol omplir de màgia i somnis la sala dels Barrufets.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

S’elabora l’informe comarcal dels objectius de desenvolupament sostenible

El Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha elaborat un informe de diagnosi sobre l’aplicació a l’ens comarcal...

Igualada Comerç ja prepara la Botiga al Carrer per aquest mes

Igualada Comerç està treballant des de fa setmanes en una nova edició de la Botiga al carrer per aquest mes de març. Aquesta és...

8-M: Dia Internacional de les Dones

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, però en coneixem l’origen? Fa anys el 8 de març era més conegut com...

Nova caldera de biomassa forestal al poliesportiu Mont Aqua de Montbui

El poliesportiu Mont Aqua de Santa Margarida de Montbui i el Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes de Sant...

Juan Manuel Castro Prieto: un gran de la fotografia, a l’Estat espanyol, al FineArt 2021

En el marc del FineArt 2021, un amplíssim espai d’exposició, del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, acull i fa un...
Compartir