Igualada capital Barcelona

58

Manel Macià - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catLes dues últimes setmanes hi ha hagut dos esdeveniments força interessants pel món de l’empresa: la fira IDEA, organitzada per Disseny Igualada, i l’Anoia Tast Tech, idea del CRP (Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia).

IDEA vol acostar el món del disseny a l’empresa i l’Anoia Tast Tech promocionar l’interès per les noves tecnologies en els nens. Dos fantàstics projectes sorgits de la iniciativa privada, amb suport públic, que demostren que la nostra ciutat i comarca, són vives. Dues accions on la majoria dels participants, en el cas de l’IDEA, i la totalitat, en el cas de l’Anoia Tast Tech, eren de la nostra comarca. En aquest esdeveniment l’únic ponent que hi havia era un igualadí, de tants que hi ha Bruc enllà que desenvolupen la seva carrera professional amb gran èxit a Barcelona.

manel-macia-opinio-veuanoiaI la setmana vinent comença l’Igualada Prepara’t, organitzat per la UEA amb suport de l’Ajuntament. Una setmana perquè els aturats, o no, coneguin les tendències del mercat laboral. Però quin mercat laboral? El de l’Anoia? El curiós d’aquest Igualada Prepara’t és que tots els ponents, de “reconegut prestigi?”, són de fora de la nostra comarca. Tan malament estem a l’Anoia que no hi ha ni un sol professional amb prou bagatge per donar una xerrada? I any rere any passa el mateix. I no sols en aquest esdeveniment… Crec que els millors coneixedors del nostre entorn laboral, i de Catalunya també, doncs el mercat no es circumscriu a una sola comarca, som els anoiencs.

No vull que se’m titlli de autàrquic, egoista o narcisista però la imatge de provincianisme que a vegades donem no s’ajusta a la nostra realitat.

Existeixen un munt d’anoiencs suficientment capaços per ser ponents en aquest Igualada Prepara’t i els que “piquem pedra” diàriament els coneixem.

I no som pocs els que pensem així…

Manel Macià, Consultor de RRHH per competències