-0.7 C
Igualada
Divendres, gener 27, 2023

Igualada ampliarà les ajudes per pagar l’IBI als majors de 55 anys amb atur de llarga durada

L’Ajuntament d’Igualada donarà ajudes per pagar l’IBI a les persones aturades de llarga durada majors de 55 anys. Aquesta és una petició del grup municipal d’Igualada Som-hi, i així, per primera vegada, s’obriran a persones que es troben sense feina i en una edat propera a la jubilació.

Aquesta demanda ha estat resultat del treball fet per l’equip econòmic d’Igualada Som-hi que ha estudiat les bases que hi havia fins ara i els trams retributius. La demanda d’incoporar el col·lectiu de persones aturades de llarga durada ha estat proposada i acceptada a la Comissió Informativa d’Acció Social de l’Ajuntament i ja ha estat afegida a les bases d’ajudes que el ple votarà aquest dimarts.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha explicat que “durant la campanya electoral vam alertar que les persones pròximes a l’edat de jubilació i en situació d’atur cronificat requerien una especial atenció per la seva situació de vulnerabilitat. Amb aquesta proposta aconseguim que, per primera vegada, puguin entrar a la llista de beneficiaris de les ajudes per pagar l’IBI a Igualada. Vam dir que vindríem a fer política i no a estar en política. Per això, tot i ser a l’oposició, estem compromesos en treballar i fer propostes que puguin millorar la vida de la gent”.

D’altra banda, el regidor Quim Roca destaca que “hem confeccionat la proposta d’augmentar les ajudes per pagar l’IBI en base a la partida pressupostària que hi havia per aquest any 2019. De cara a properes convocatòries, esperem poder treballar amb el mateix resultat positiu un augment de la partida pressupostària per incloure més col·lectius en situació de vulnerabilitat”.

Amb la introducció de la proposta d’Igualada Som-hi, les ajudes per pagar l’IBI es donaran com cada any a les persones jubilades, a les famílies monoparentals, als beneficiaris d’una pensió no contributiva i, com a novetat, als aturats de llarga durada majors de 55 anys. Els requisits econòmics necessaris i les bases per accedir als ajuts es publicaran els propers dies.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

La menor de 14 anys que va rebre missatges d’un professor a Piera diu que es va sentir “assetjada” i “intimidada”

L'Audiència de Barcelona ha jutjat aquest dijous un professor d'un centre educatiu de Piera que va escriure missatges "amb intencions lascives" a una menor...

Portada: El personal de l’Hospital torna a avisar: “la situació és insostenible”

Concentració per dimecres, davant la fugida d’especialistes, la baixada de qualitat i molt crítics amb la direcció. A Montbui fan avui una manifestació en...

El repàs de la setmana amb les notícies més llegides a veuanoia.cat

Com cada dijous, fem el repàs de les notícies més destacades dels darrers sis dies a veuanoia.cat. Demanen 7 mesos de presó a un professor...

Últimes notícies