Igualada acull fins diumenge 700 bikers de 15 països en una nova edició de la Volcat, amb tres etapes a l’entorn de l’Anoia
I

Volcat - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
25 de març de 2016

Volcat - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

La VolCAT 2016 Gran Premi Diputació de Barcelona, la cursa per etapes de BTT de referència a Catalunya, es disputarà del 25 al 27 de març i tindrà com a única seu la ciutat d’Igualada.

Això assegura que la ciutat sigui literalment ocupada per moltíssima gent en aquests dies festius, garantint, a més, un gran espectacle visual i esportiu. La prova és organitzada per l’empresa anoienca Ocisport, ja habitual en l’organització d’esdeveniments esportius a la comarca.

Tres etapes
Seran tres etapes circulars amb sortida i arribada a la capital de l’Anoia. La primera etapa constarà de 56 quilòmetres i 1.365 de desnivell positiu. L’etapa reina de la Volcat 2016 recorrerà els boscos de l’Anoia i el Bages i constarà d’un total de 80 quilòmetres i 2.700 metres de desnivell.

L’etapa final serà la menys dura del recorregut amb 37 quilòmetres i 900 metres de desnivell. Les tres etapes de la Volta a Catalunya de BTT seran en categoria Pro i Open. A nivell Pro, aquesta edició seguirà sent Categoria UCI S2 XCS, de manera que els corredors podran sumar punts UCI. En la modalitat Open els corredors podran tornar a participar per parelles. En finalitzar els 173 quilòmetres de la prova, els 20 millors ciclistes de la competició masculina i les 10 millors de la competició femenina participaran en la prova d’eliminació.

Ciclistes de gran talla internacional

Molts ciclistes optaran a acabar la VolCAT i competiran amb alguns dels millors bikers del món. El cartell l’encapçala el portuguès Tiago Ferreira, guanyador de les tres últimes edicions i que va quedar fascinat pel recorregut de 2015, que lluitarà per revalidar la corona. El seu company d’equip Periklis Ilias, campió del Món de Marathon el 2012 i amb grans actuacions a la VolCAT, intentarà l’assalt a la general al costat del campió italià Marzio Deho, el colombià Héctor Páez, olímpic a Pequín i Londres, la Selecció Belga d’XCO, el Team SCOTT-Taymory i el BUFF® Pro Team. Francesc Guerra, un dels millors bikers catalans també ha confirmat la seva assistència mentre que en categoria Màster destaca la presència dels actuals Campions del Món Israel Núñez i Javier Salamero, que lluiran el maillor multicolor aconseguit al Vallnord Bike Park la Massana d’Andorra el passat estiu. En fèmines la màxima candidata a la victòria final serà la belga Githa Michiels, que va aconseguir una sensacional victòria en la passada Copa Catalana Internacional Biking Point de Banyoles disputada fa tot just dues setmanes. Claudia Galícia, per la seva banda, intentarà millorar el subcampionat de 2015 i Sandra Jordà, guanyadora del Eliminator de la passada edició, també lluitarà per colar-se al podi.

Volcat 2 - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Paddock a l’avinguda Catalunya
El paddock de la VolCAT 2016 serà el més gran de la història de la cursa i concentraràeals equips a més de comptar amb zona de serveis, zona comercial, restaurant i activitats per a acompanyants. L’avinguda de Catalunya d’Igualada, a més d’allotjar el paddock, serà l’escenari de l’espectacular Eliminator en què els 25 millors ciclistes masculins i les 10 millors fèmines, disputaran una cursa d’eliminació en un circuit de 900 metres on l’últim a creuar la línia de meta en cada volta, haurà d’abandonar el circuit.

cartell Volcat - 300 - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catDivendres, 25 de març
8.00-9.00h Recollida de dorsals i acreditacions
8:30-9.00h Presentació dels equips al paddock.
9:30h Sortida de la 1a etapa
14.00h Entrega de premis

Dissabte, 26 de març
7.30-8:30h Recollida de dorsals i acreditacions
7.30-8:30h Control de signatures al paddock.
9:00h Sortida de la 2a etapa
14.30h Entrega de premis

Diumenge, 27 de març

8.00-9.00h Recollida de dorsals i acreditacions
8.00-9.00h Control de signatures al paddock.
9:30 Sortida de la 3a etapa 13:10 Eliminator.
14:00 Entrega de premis.

Les etapes

Etapa 1. 55km 1400m D+
Sortida d’Igualada neutralitzada fins a la zona del parc fluvial de Vilanova del Camí, on agafem la pista de pujada fins al km 15 on s’haurà estirat el grup i entrem a la zona combinada de corriol i camí fins a l’avituallament d’equips de Carme al km22. A partir d’aquest punt segueix el terreny variat amb corriols i camins amb fortes pujades i baixades fins arribar al segon avituallament d’equips a la zona del Parc Fluvial de Vilanova al km 40. A partir d’aquest punt tornem a pujar fins a la part més alta del recorregut i una baixada tècnica ens portarà una altre vegada al Parc Fluvial de Vilanova per anar seguint el riu fins a la zona d’arribada. Aquesta primera etapa és la més tècnica i amb més variacions constants de desnivells.

Etapa 2. 78km · 2450m D+
Sortida d’Igualada neutralitzada direcció nord fins a la zona de Can Roca on comença el camí. Trobem una primera part de camí ample i pujada per estirar el grup fins al primer avituallament d’equips al km 18,5. A partir d’aquest punt comença la part més tècnica i corriolera d’aquesta etapa amb un total de 21 km molt variats fins a l’avituallament d’equips de Sant Salvador de Guardiola al punt més llunyà de la etapa al km 39. A partir d’aquest punt cal remuntar el desnivell perdut per pistes amples que ens portaran a l’últim avituallament sòlid/equips a Sant Pau de la Guàrdia (en aquest tram veureu el paisatge desolador després dels focs del passat mes de juliol). A partir de d’aquest avituallament al km 55.5 només queda la part de tornada amb baixada principalment però cal tenir en compte algunes pujades típiques de la orografia de la Conca d´Òdena.

Etapa 3. 42km · 950m D+
Sortida d’Igualada neutralitzada fins a la entrada del camí de can Masarnau, on deixem l’asfalt per començar la última etapa i la més suau amb desnivells moderats i només amb un parell de punts de trialera on caldrà estar alerta. La resta d’etapa transcorre per camins i corriols ràpids.

JORDI PUIGGRÒS, director de redacció de La Veu de l’Anoia

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?