Igualada acollirà els 31ns. Campionats de Catalunya Universitaris, amb la coordinació de la UOC

76

campionats_univ_02.jpg

Igualada acollirà la 31a. edició dels Campionats de Catalunya Universitaris, que enguany coordina la UOC. Per primer cop, la competició d’esports d’equip es farà íntegrament en un municipi, que rebrà el nomenament de Vila Esportiva Universitària 2016, gràcies a l’acord entre l’Ajuntament d’Igualada i l’Esport Català Universitari.
El complex esportiu Les Comes d’Igualada serà la seu on el dia 17 de novembre s’inauguraran els campionats, que enguany coordina la Universitat Oberta de Catalunya en col·laboració amb la Universitat de Girona i amb el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.
Durant quatre mesos, 108 equips de les diferents universitats catalanes competiran en les disciplines de bàsquet, handbol, futbol sala, voleibol, rugbi, futbol 7 femení i futbol 11 masculí. En l’edició anterior hi van participar més de 5.500 persones.

Igualada, Vila Esportiva Universitària
La distinció «Vila Esportiva Universitària» va ser creada en l’edició anterior dels Campionats de Catalunya Universitaris per a distingir els municipis que promouen l’esport universitari i hi participen activament albergant la majoria de la competició d’esports d’equip a les seves instal·lacions esportives.
L’Esport Català Universitari fomenta l’esport
És l’ens que agrupa totes les universitats catalanes i des del qual es coordinen els Campionats de Catalunya Universitaris. El seu objectiu és el foment de la pràctica esportiva entre els membres de les comunitats de les universitats catalanes (estudiants, personal docent i investigador PDI i personal d’administració i serveis PAS).
Per això organitza competicions esportives i promou els valors i l’esperit esportiu dels seus participants. La coordinació dels campionats és rotatòria: cada curs l’assumeix una universitat diferent. Enguany toca a la UOC.

31ns. Campionats de Catalunya Universitaris Són un esdeveniment de llarga tradició i repercussió estudiantil que se celebra des de fa 31 edicions. Els diferents serveis d’Esports de les universitats són els encarregats d’organitzar els Campionats, de manera que fomenten l’activitat física i esportiva a les universitats i faciliten la compaginació de la vida acadèmica i l’esportiva.
Presentació als mitjans
La presentació dels Campionats als mitjans de comunicació de l’Anoia ha tingut lloc aquest matí a l’Ajuntament d’Igualada i hi han participat l’alcalde i la regidora d’Esports del municipi, Marc Castells i Rosa Plassa; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; la delegada territorial de la UOC a les comarques centrals, Mònica de Llorens, i el cap del Servei d’Esports de la mateixa universitat, Toni Manzanares.