14.7 C
Igualada
Dissabte, 23 setembre 2023

Un article de

I+D
I

enrique-sanchez-opinio-veuanoiaEs parla molt de I+D quan a la nostra ciutat en tenim molt d’aquest exemple des de fa anys.

He treballat durant més de 40 anys en el món del packaging i la meva experiència és notable, no vol dir que no hagi d’aprendre, ja que com jo dic sempre “pensar que en saps, t’envelleix; saber, et manté sempre jove”.

Anem al gra, en els anys 70, ja féiem l’I+D a Jorba, S.A. uns packs que van ser premiats amb l’Eurostar, aquest premi, el dóna Europa per distingir el millor pack fet al continent.

packaging-enrique-sanchez-veuanoiaAquí el teniu, tenia diferents característiques, era singular, atractiu, diferent a la seva compètencia, es podia veure el producte sense haver d’obrir el pack. Recordo una frase del Sr. Gregori, Director Gene-ral de Frabrilmalla, que deia: actualment no venem slips, gràcies al vostre pack, estic venent packs.

 

Vam començar fabricant 10.000 packs de mostres per una promoció per Nadal i en van acabar venent més d’un milió al mes.

cruyff-jim-veuanoiaVaig tenir l’oportunitat de conèixer el Cruyff i era totalment diferent a la imatge que en tenim per els mitjans de comunicació. Era molt amable i molt intuïtiu. Ens va demanar la patent d’aquests packs per tota Europa. No parava de preguntar que com ho fèiem i com havia sortit la idea, etc.

Ja sé que em direu que aquest pack ara seria molt car de fabricar, i la venda d’una unitat poc competitiva, d’acord, però en els anys 70 nosaltres, ens vàrem avançar i va ser un èxit d’I+D.

Tenim a la nostra ciutat, joves molt qualificats, per aplicar l’I+D, només ens falta apostar per ells. Jo diria a les empreses que donin l’oportunitat a aquests joves, i als polítics els diria que ajudin amb un FP actiu i suggeridor, que compleixi amb les expectatives, que són que els nostres joves puguin començar a treballar a un bon nivell. Està clar, que les empreses necessiten treballadors qualificats, i que amb un FP actiu, podríem establir uns requisits que demanen les empreses. Som-hi polítics, entitats, organitzacions empresarials. Hi ha una generació molt ben preparada en les noves tecnologies, només falta posar-se en marxa.

Enrique Sánchez, Excomercial de packaging

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

#Portada | 📰Ja pots consultar la portada d'aquesta setmana de l'edició en paper de La Veu de l'Anoia👉 https://ow.ly/12ww50POliU

📽️ Has vist el videoresum del concert de cloenda del 40 aniversari de La Veu de l'Anoia? 🎶 No t'ho perdis i fes play! 👉