20.4 C
Igualada
Dijous, març 23, 2023

Humans de l’Anoia: Cristina Martí i Dillet

CRISTINA MARTÍ I DILLET

Comparteixo el camí de la vida amb el meu company Sylvain i el meu fill Tom, dos sols trobats en lluna plena. Són molt importants per mi la meva família -genètica i política- i les meves amigues: les Nn’s, les Nimures, les Malasmadres i la Meri.

M’agrada escriure, i la fotografia -herència paterna-. Em remouen les injustícies, m’indigna l’opressió, l’escarni i la política antimaternal – antiinfància – antifamília. No miro la TV. Vaig a dormir tard, m’inspiro de nit. Somio amb una societat amb menys càrregues i menys presses. M’estic creant una nova realitat, pas a pas.

Gaudeixo viure a Igualada, la mida humana de la ciutat, la natura que ens envolta, el sol… tot això m’aporta benestar i facilitat logística.

Professionalment soc fisioterapeuta des del 2001 i l’any 2002 vaig cursar el 1r postgrau de l’estat espanyol especialitzat en la dona (reeducació abdominal, uroginecològica, coloproctològica, obstètrica i del sòl pelvià).

Gràcies a la meva professió vaig poder treballar 7 anys a França, vivint a llocs com París, la Bretanya, Còrcega o la Guaiana. I carregada d’experiències, fa 12 anys vaig tornar a Igualada i vaig obrir el meu propi centre, KINE FISIOTERÀPIA i SALUT, perquè tenia clar que volia dedicar temps i qualitat als meus clients/es.

És molt apassionant acompanyar persones que van venir pel seu primer embaràs i actualment tenen tres fills! Sovint es crea un vincle més enllà de l’estrictament professional, som persones tractant persones, i quan la gent et permet tocar el seu cos arribes més lluny que la seva pell.

Alegries i pors, sexualitat, dolor, emocions, expectatives, dubtes i conquestes, confiança i relats de vida. Tot això queda entre nosaltres de porta cap endins. Trossets de vida compartits.

La notícia que m’agradaria llegir a La Veu de l’Anoia és…
el Govern estatal reconeix la importància dels treballadors autònoms com a motor de país i crea quotes justes per a aquest règim. Per altre cantó l’Ajuntament d’Igualada equipara els seus impostos a les ciutats catalanes equivalents a la nostra. Amb aquestes 2 mesures el comerç local reprèn vida, la ciutat guanya dinamisme i omple els locals buits evitant la degradació estètica i econòmica.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Òdena convoca el concurs per dissenyar el cartell de la Festa Major

Un any més l'Ajuntament d'Òdena convoca el concurs per participar en el disseny del cartell de la Festa Major. Hi poden participar totes les...

El Consorci Sanitari dona un euro per cada professional que s’ha vacunat contra la grip

El Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) ha fet un donatiu de 444 euros a la Fundació Síndrome de Dravet, en el marc de la...

Vilanova posa en marxa una prova pilot per a fomentar el consum de fruites entre els joves

L’Ajuntament de Vilanova del Camí posarà en marxa una prova pilot per a promoure els hàbits d’alimentació saludables entre el jovent i especialment el...

Últimes notícies