Els Hostalets de Pierola estrena el seu nou Centre d’Atenció a la Gent Gran

66

Aquest dissabte, 22 d’abril, s’inaugurarà el nou Centre d’Atenció a la Gent Gran, la proposta pionera dels Hostalets de Pierola en polítiques sobre les persones de més edat. L’esperat equipament significa un pas endavant més en l’atenció a la gent gran que desenvolupa el consistori hostaletenc.

El Centre d’Atenció a la Gent Gran forma part d’una sèrie de recursos orientats a donar resposta a la voluntat majoritària dels avis i àvies del municipi: Viure a casa mentre els sigui possible i, al mateix temps, rebre una gran diversitat de serveis i activitats durant el dia adaptats a les seves necessitats, preferències, interessos i gustos. El nou equipament serà un espai especialitzat en donar suport a la gent gran que necessiti organització, supervisió i assistència. L’edifici serà la nova seu de l’Oficina d’Atenció a la Gent Gran, permetrà desenvolupar el programa de Salut Integral i acollirà activitats com els cursos, tallers, xerrades, gimnàstica, fisioteràpia, etc.

El Centre té una mica més de 300 m2 de superfície construïda i conté un vestíbul i recepció, una sala polivalent, una sala de fisioteràpia, diversos despatxos i un jardí exterior per gaudir del bon temps. L’edifici està dissenyat amb totes les mesures d’accessibilitat i funcionalitat pensades per a tothom.

El programa de la inauguració serà el següent:

12.00: Inauguració oficial i parlaments institucionals

12.30: Portes obertes al Centre d’Atenció

13.00: Aperitiu popular

17.00: Sessió de música i moviment a càrrec de Laura López i Isidre Vallès (pista del parc de Cal Ponsa)

De 17.00 a 19.00: Punt informatiu per a persones interessades.

El desenvolupament del «Programa de Salut Integral» contribueix a un envelliment positiu impulsant la millora de la salut i preservant l’autonomia de les persones. Es tracta d’un model de servei centrat en la persona i que prioritza la seva permanència en el seu entorn personal i vivencial. Els principis del «Programa de Salut Integral» són:

  • Garantir l’autonomia i la capacitat de controlar la pròpia vida.
  • Independència en el desenvolupament de la vida quotidiana.
  • Inclusió social, mantenint les relacions socials i el contacte amb el veïnatge.

El servei de salut integral permet l’estada flexible de les persones grans en el Centre en funció de les necessitats personals. S’hi pot assistir per desenvolupar alguna de les activitats programades periòdicament o bé fer-hi estada durant els matins, entre les 9 i 13 hores, d’un a cinc dies a la setmana. Des del Centre d’Atenció a la Gent Gran s’atén i s’acompanya les persones grans en aquesta etapa de la vida, enfocant-ho com un oportunitat per gaudir d’un temps per viure.

Què ofereix el «Programa de Salut Integral»?

  • Activitats adaptades a cada persona dirigides a mantenir i millorar les capacitats físiques, cognitives i de socialització.
  • Posa a l’abast informació, formació, assessorament i suport a les persones grans del municipi i als seus familiars o cuidadors.
  • Seguiment professional de cada persona amb proximitat, flexibilitat i accessibilitat.