Hostalets de Pierola i Capellades inicien un programa contra la radicalització

30 d'octubre de 2018

Ahir dilluns, 29 d’octubre, es va presentar el projecte transfronterer ‘Joves per la Convivència i la No Radicalització’ liderat per les entitats anoienques ‘Arrels i Branques’ i l’Associació de Psicòlogues i Psicòlegs de l’Anoia, amb la comunitat CISEG.

Naima El Orfa El Kodsi, d’Arrels i Branques va explicar que el projecte sorgeix arrel dels episodis de radicalització que s’han succeït en els darrers anys a Europa i va adreçat als fills de les diferents generacions d’immigrants d’origen marroquí que ara viuen en aquests països. El projecte està finançat pel fons europeu Erasmus +, també hi col·laboren els ajuntaments de Capellades i els Hostalets de Pierola i té el suport de diverses institucions públiques i privades de tots els països participants.

El president de CISEG (Comunitat d’Intel·ligència i Seguretat Global), David Garriga, va posar en valor la necessitat de prevenir els aspectes de la radicalització a partir de la coneixença de les realitats i posant en valor tots aquells aspectes que les societats comparteixen des del punt de vista cultural i social.

La presentació va finalitzar amb unes paraules del grup de percussionistes anoiencs ‘Protons’, que també col·laboren en el projecte. L’experiència de Protons, com a conjunt format per persones amb diversitat d’orígens, però units mitjançant la música, és cabdal en aquest projecte. L’objectiu final de la trobada és comprendre que a través de valors i idiomes universals com els de la música, tothom pot dialogar, conèixer i comprendre les realitats d’altres persones i altres cultures.

El programa ‘Joves per la Convivència i la No Radicalització’ arrencarà aquest dimecres als Hostalets de Pierola on els joves s’allotjaran i realitzaran els tallers teòric-pràctics sobre identitat, prevenció del radicalisme i el sentiment de pertinència. El programa també inclourà sopars culturals i excursions a llocs emblemàtics de Catalunya com Montserrat o el Camp Nou. Dissabte se celebrarà la festa grossa amb una cercavila, amenitzada pel grup de percussió ‘Protons’ i els ‘Deuteriums’, a Capellades i actuacions musicals durant tota la tarda al teatre de La Lliga de Capellades.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta