17.1 C
Igualada
Dissabte, 23 setembre 2023

Un article de

Help
H

stephanie-marko-opinioMoltes vegades, es veu l’acte de demanar ajuda com una feblesa i s’atribueix als més forts la capacitat de fer les coses sols. Però en els negocis, com en la vida real, és totalment a la inversa. Els estudis demostren que els emprenedors amb mentors tenen més èxit i que les empreses creixen més ràpid que les que no en tenen.

 

La reconeguda web TechCrunch afirma que els emprenedors amb mentors tenen 3 vega- des més capacitat de convertir-se en un “Top Performer” dins el sector tecnològic que els que no han demanat ajuda. Dins el món de pimes, el 30% de les empreses de nova creació no sobreviuen més enllà de 24 mesos i el 50% no arriben als 5 anys. En canvi, el 70% de pimes amb mentors superen amb seguretat aquest període. La web MicroMentor destacava ja el 2012 que, dins el seu grup d’usuaris, les empreses amb mentors pugen la facturació una mitja de 106% en un any, mentre que les que no en tenen creixen un 14%.

Que cal tenir mentors queda clar. Llavors per què els empresaris no en tenen? Ego, temps, desconeixement… Els fets són clars: és impossible que una persona sàpiga de tot, i sempre hi ha algú que en sap més que tu.

opinio-mentor-help-veuanoia-stephanie-markoEls mentors, a part d’assessorar-nos sobre temes concretes, ens regalen el millor dels seus anys d’experiència sense haver de patir la pitjor part. Ens donen energia per afrontar decisions complexes, estan orgullosos dels nostres èxits i hi són per donar-nos consells savis quan tenim dificultats. Els mentors també ens permeten formar part d’una xarxa més amplia d’experts i ens donen accés a coneixements i connexions que no tindríem sols. L’anomenat “mentoring” no és una cosa nova, ni una moda. Són molts els qui han demanat ajuda per créixer. Aristòtil era el mentor d’Alexandre El Gran. Benjamin Graham era mentor de Warren Buffet i aquest ho era de Bill Gates. Yves St. Laurent tenia Christian Dior com a mentor. Steve Jobs era mentor de Mark Zuckerberg i el Pare Michael Vander Peet era mentor de la Mare Teresa. Fins i tot, en Luke Skywalker tenia Obi-Wan Kenobi com a mentor.

Buscar un mentor és fàcil. Hi ha molta gent que vol ajudar, o com diu l’actor i mentor Kevin Spacey, vol “send down the elevator” (fer baixar el ascensor). Nosaltres, per trobar mentors, només hem de ser forts i humils per estar oberts a demanar una mica de “help” i pujar a l’ascensor.

Stephanie Marko, Directora de l’empresa Stikets.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

#Portada | 📰Ja pots consultar la portada d'aquesta setmana de l'edició en paper de La Veu de l'Anoia👉 https://ow.ly/12ww50POliU

📽️ Has vist el videoresum del concert de cloenda del 40 aniversari de La Veu de l'Anoia? 🎶 No t'ho perdis i fes play! 👉