15.4 C
Igualada
Divendres, febrer 26, 2021

Guillermo Padrisa, sotsdirector general de la Mútua General de Catalunya

Guillermo Padrisa, sotsdirector general de mútua de Catalunya - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

– El creixement de la Mútua ha estat, durant aquestes tres dècades llargues, constant i sostingut. És una de les primeres mútues a Catalunya i la més ben valorada pels metges. Quina és la clau de l’èxit?
Sí, efectivament, ens sentim molt orgullosos de consolidar la nostra posició al rànquing del Col·legi de Metges de Barcelona, que ens situa com la millor entitat de caràcter mutualista Pel que fa a la clau de la gran acceptació de la Mútua per part dels socis, no és altra que la qualitat de les assegurances, l’alt nivell de les prestacions i la defensa dels interessos dels mutualistes. Saben que passi el que passi no quedaran mai desatesos. També, treballar i innovar en productes i serveis, i estar permanentment en un procés de millora continua, per tal de mantenir la confiança dels mutualistes. Estic convençut que la presència destacada de la Mútua a Igualada avui dia, el seu èxit i acceptació se sustenten exclusivament en la confiança atorgada pels mutualistes. Sense la seva confiança no estaríem on estem.

– Com definiria el valor competitiu de la Mútua General de Catalunya?
En la meva opinió, allò que ens diferencia i que ens atorga un valor molt alt, com ja he dit, és la qualitat de les nostres assegurances, aquesta és la clau. El nostre punt fort és l’amplitud de cobertures, els programes de medicina preventiva i l’extens quadre mèdic. Els mutualistes poden accedir a un ampli ventall de prestacions que cobreixen tots els aspectes de la salut, des de la medicina preventiva fins a la cobertura total de la malaltia.

Vull destacar per la seva rellevància, la inclusió de cobertures tals com la mamografia en 3D per a la detecció de lesions molt petites que permet diagnòstics en estadis molt inicials del càncer de mama i l’ecobroncoscòpia, que substitueix altres tècniques més agressives i invasives en el diagnòstic del càncer de pulmó. Aquestes cobertures figuren entre les incorporades en els darrers anys, les quals, juntament amb l’amplíssim Quadre Facultatiu, els serveis complementaris, com ara la Teleconsulta 24 hores, la crioconservació de cèl·lules mare, l’hospitalització en qualsevol centre del món, o els singulars i exitosos Espais Mútua, per citar-ne alguns, segueixen distingint l’assegurança de salut de la Mútua com la més completa del mercat.

mútua de Catalunya 1 - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

– El 2013 es van inaugurar noves instal·lacions a Igualada, on compartiu espai amb la Unió Empresarial de l’Anoia. L’oficina compta amb l’Espai Mútua on es fan diferents activitats. Quines?
Els mutualistes poden de fer ús, sense cap cost per ells, d’una sala de reunions o d’una sala de conferències per organitzar sessions de treball o qualsevol altra tasca relacionada amb la seva activitat professional a l’Espai Mútua Negocis. A l’Espai Mútua Salut oferim xerrades i conferències impartides per metges i professionals sanitaris sobre temes d’actualitat sobre salut i medicina. Per altra banda, en col·laboració amb ALOHA Mental Arithmetic, oferim tallers específics per als nens a l’Espai Mútua Estudi, un mètode d’aprenentatge que estimula la seva creativitat, memòria, capacitat d’anàlisi, d’atenció i de concentració. Són tallers subvencionats al 100% per la Mútua. Per últim, els pares poden, també, organitzar la festa d’aniversari dels seus fills a l’Espai Mútua Aniversaris.

mútua de Catalunya 2 - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

– Com va sorgir aquest nou concepte d’oficina? Quin és el seu objectiu?
L’objectiu principal de la Mútua General de Ca· talunya és apropar les oficines als mutualistes oferint-los serveis exclusius, instal·lacions im· millorables i un tracte de màxima qualitat. L’èxit i l’acollida per part de la població d’Igualada d’aquest nou concepte d’oficina, que és un veri· table espai de trobada i de participació, hem vist que està sent molt positiva, atès el nombre d’ani· versaris que s’han celebrat i/o estan previstos, de l’èxit d’inscripció al tallers d’Aloha per als infants i, també, de la bona acollida de les “Xerrades sa· ludables”, una iniciativa oberta a tota la població.

– Seguint un dels principis de la Mútua, que és l’absència d’afany de lucre, es va crear l’any 96 una fundació. Amb quins objectius?
L’àmbit de la prevenció de la malaltia, el foment de la salut i la divulgació sobre temes d’interès sobre salut i medicina són les principals raons de ser de la Fundació. Ens enorgulleix tenir una Fundació que, un any més, ha destinat una suma important a la investigació i al tractament de di· verses malalties, a més d’altres accions de caràc· ter social, mitjançant la campanya “1 origami 1 euro”, amb donacions a la Fundació La Marató de TV3, a la Fundació Josep Carreras i a la Fundació Catalana Síndrome de Down, fent honor al seu objecte de fomentar la salut i prevenir la malal· tia. L’any passat es va celebrar la tercera edició de la campanya solidària “1 origami 1 euro”, amb la participació de 221 escoles i més de 76.000 infants d’arreu de Catalunya. Tenim motius per sentir-nos orgullosos d’haver traslladat a tants nens i nenes la tècnica mil·lenària de l’origami i els valors de salut, benestar i felicitat que im· pliquen aquesta tradició japonesa. Realment ens va desbordar l’èxit de participació i la implicació dels infants i les escoles.

col·laboració de la Unió Empresarial de l'Anoia - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord de La Veu amb Mercat de Casa

La Veu de l’Anoia i Mercat de Casa han arribat a un acord per promocionar conjuntament els seus productes. Recordem que Mercat de Casa és...

La Brigada Municipal amplia la flota de vehicles elèctrics

La Brigada Municipal d’Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan...

L’Hospital demana que no es deixi d’assistir al cribratge del càncer de mama tot i la pandèmia

Amb l'arribada de la pandèmia, des de l'Hospital d'Igualada han notat com hi ha dones que no assisteixen a les cites per fer-se una...

La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de...

Enric Grima, nou president de la Jove Cambra d’Igualada

El passat dissabte dia 20 de febrer, la Jove Cambra Internacional d’Igualada va celebrar l’assemblea de traspàs JCI Igualada 2021, en aquesta ocasió telemàticament....
Compartir