La Guàrdia Civil troba milions de paperetes i sobres en una nau d’Events SL, a Igualada

944

Efectius de la Guàrdia Civil han escorcollat avui a la tarda al polígon de les Comes, la seu de l’empresa igualadina Events, coneguda per ser la responsable de l’organització d’activitats del FC Barcelona, a la recerca de material del referèndum. Els agents han marxat poca estona després d’entrar sense trobar res… però la història no ha acabat aquí.

Urnes del Barça
Poc després, però, s’han dirigit a una llau llogada darrere de l’empresa Palibex, al carrer Països Baixos, just al costat de l’estació ITV. Després d’un llarg registre, i segons fonts policials, dues furgonetes es van endur 2,5 milions de paperetes, 4 milions de sobres, i sembla que 100 urnes, si bé aquestes últimes no eren per a la jornada electoral de diumenge vinent, sinó les que s’utilitzen habitualment en les eleccions del FC Barcelona i altres clubs esportius de futbol espanyols. Recordem que Events SL, dirigida per Antoni Fusté i Roc Aguilera, és una empresa igualadina de molt renom en l’organització d’activitats lúdiques, especialment per al FC Barcelona. Habitualment dirigeix l’animació dels partits al Camp Nou, la presentació del primer equip, o les zones per afeccionats blaugranes en cites esportives de primer nivell, com la Copa del Rei.

Josep M. Palau (ERC): “Hi haurà paperetes diumenge”
El portaveu d’ERC a Igualada, Josep Maria Palau, ha confirmat des de davant de la nau industrial que “efectivament, aquestes paperetes s’havien d’utilitzar diumenge vinent. Se n’estan imprimint des de molts llocs, centenars o milers, i per part de moltes entitats i institucions. De paperetes oficials no en faltaran, d’això en pot estar tothom segur. Se’n faran les que calguin, les vegades que calguin”. Palau ha reiterat que “no hi haurà cap problema per a que l’Anoia es voti diumenge, hi ha desenes de naus amb paperetes a punt. Animem a la gent a participar”.
L’alcalde Marc Castells, pocs minuts després d’acabar l’escorcoll, ha desmentit “categòricament” que la Guàrdia Civil s’hagués endut urnes per a la jornada de 1 d’octubre de les instal.lacions d’Events. “Es tracta de propaganda per desanimar-nos”, deia l’alcalde.
Davant de la nau industrial, al carrer Països Baixos, s’hi han concregat desenes de persones, mobilitzades especialment des d’ERC i la CUP, però també a través de les xarxes socials per moltes persones a títol individual. De fet, la paraula “Igualada” va esdevenir Trending Topic a la xarxa Twitter durant bona part de la tarda d’avui dijous.

Ton Casellas / Jordi Puiggròs