El grup de música KLAIMA protagonitzarà el concert de Nadal del Bruc

29

klaima-concert-nadal-bruc-veuanoiaL’Associació El Bruc amb la Cultura amb la col·laboració de l’Ajuntament del Bruc oferiran el proper 17 de desembre l’actuació musical “L’Ànima de Klezmer” protagonitzada per el grup KLAIMA. Es tracta d’una proposta musical originària dels jueus alemanys i de l’Europa oriental sorgida a partir del s. XV. El concert que tindrà lloc a les 22 hores a la sala d’actes Can Casas s’ofereix a un preu de 10 euros per persona.

El Klezmer o també dit música yiddish, és un estil de música popular eclèctica, sempre en constant evolució. Neix del contacte de les seves arrels originals hebrees amb les nombroses cultures que ha conviscut al llarg del temps. Aquestes confluències l’han enriquit a nivell rítmic i sonor, fins a convertir-lo en un valuós llegat musical. Durant els segles XIX i XX, la música klezmer sofreix un espectacular decaïment degut a la persecució del poble jueu, en l’actualitat, però, és una música que es toca a tot el món. Es caracteritza per la seva vitalitat i per la gran varietat d’emocions que pot expressar.

El grup musical KLAIMA està integrat pel reconegut clarinetista Albert Gumí ; Quico Pugès al violoncel; Aleix Puig al violí i Gregori Ferrer a l’acordió.

Segons Miquel Duran, President de l’associació Bruc amb la Cultura, el concert combinarà la calidesa i el virtuosisme de la música de cambra de formació clàssica amb la passió i improvisació de la música popular, fet que esdevindrà un viatge fresc i trepidant per les emocions de la cultura klezmer.

El preu de les entrades és de 10€ i es podran adquirir a la taquilla de la sala des de 30 minuts abans del concert. Menors de 14 anys entrada gratuïta. Com sempre hi haurà servei de bar.