4.9 C
Igualada
Dijous, desembre 9, 2021

El govern de Vilanova, convençut que la moció de censura estava premeditada de fa temps

L’equip de govern de Vanesa González surt amb el cap ben alt. Així ho han manifestat avui en la roda de premsa que l’equip de govern format pels 5 regidors de V365, Vanesa González, Toni Maturana, Pepita Còdol, Rosi Grados i Luís Perea; els 2 d’ERC, Meritxell Humbert i Sergi Pérez;  i el regidor de CiU, Jordi Barón, han fet plegats per respondre a la moció de censura presentada per l’oposició. Consideren que la moció no ha estat prou motivada i que arriba en un moment en què l’equip de govern estava fiançant projectes importants pel municipi.

“Arriba en el moment més dolç”, ha dit l’alcaldessa Vanesa González “i ni la falta de confiança ni el compromís d’arribar a acords són els veritables motius”. També ha afegit que no poden justificar-la amb una mala gestió i que “s’han d’inventar excuses de mal pagador” i“mentides”, perquè segons ha assegurat González no han posat el cap de ningú de l’equip de govern a disposició d’un possible acord per revertir la situació.

González ha començat descrivint la situació de l’escenari incert que es va obrir després de les darreres eleccions municipals i les dificultats que caracteritzaven un panorama tan complex i extraordinari pel municipi, sobretot per formar govern en minoria. Assenyala que van fer un esforç molt gran i van aconseguir consolidar un pacte seriós amb ERC i CiU per governar prioritzant les necessitats del municipi. També afirma que des del minut 0 que van arribar a l’Ajuntament han estat oberts al diàleg i a l’entesa amb la resta de grups.

L’alcaldessa no creu que la negociació dels pressupostos, com han dit des de l’oposició, hagi motivat la moció de censura. Diu que l’actitud de l’equip de govern ha estat idèntica a la de l’any passat en aquest tema i que s’ha negociat amb tots; “fins i tot s’havien incorporat propostes de tots els grups” ha indicat, és a dir que el vot en contra d’alguns grups va ser inesperat i va arribar a última hora.

Vanesa González afirma que la moció de censura s’estava forjant des de feia temps, que no és cert que la decisió sigui una conseqüència del ple del dilluns dia 16 de gener com volen fer creure des de l’oposició. A més, ha fet directament responsables a les regidora de DECIDE, Inma González, i la regidora socialista Noemí Trucharte, de perseguir des de fa temps aquesta moció de censura per desavinences que van més enllà del tracte purament polític i que ha definit de “rancúnia” i “obsessió personal”. Ha recordat que Trucharte la va fer fora del PSC i que no ha parat fins fer-la fora de l’alcaldia.

Al llarg de tota la roda de premsa, González s’ha mostrat serena i fins i tot ha fet broma dient que això no és el final, ni és cap funeral. Ha afirmat que  l’equip de govern marxa satisfet de la feina feta, amb el suport i la felicitació de centenars de persones que aquests dies els han fet arribar el seu ànim, i també amb la tranquil·litat d’haver portat a terme una bona gestió i d’haver iniciat molts projectes i iniciatives importants pel municipi, per a les quals han aconseguit moltes subvencions, que es veuran realitzades en els propers mesos i el que queda de mandat. Irònicament, ha dit, “el nou equip de govern viurà de renda fins el final”.

Tot i que sigui trist i penós ha reconegut González, haver d’abandonar el càrrec obligada, s’ha mostrat agraïda, satisfeta i orgullosa de la vivència viscuda i de la capacitat de treballar amb els socis de govern compartint l’estima per Vilanova del Camí.

És per això que tot i que sigui legal la maniobra emprada per l’oposició per arribar al govern, l’encara actual alcaldessa ha repetit al llarg de la roda de premsa que és una manera injusta.

“No vull cares tristes” ha dit Gonzalez abans de passar-li la paraula a la seva sòcia Meritxell Humbert perquè com diu la dita “Tot acaba bé i si no acaba bé és que encara no ha acabat”. També ha sigut ferma en dir que ella no oblidarà aquesta moció i s’encarregarà que la població tampoc no la oblidi. Ha anunciat que continuarà al peu del canó per totes les persones que li han donat confiança i ha donat el tret de sortida a la campanya electoral.

La regidora i portaveu d’ERC, Meritxell Humbert, ha intervingut després de González i ha posat l’accent en la tasca realitzada des de l’equip de govern amb exemples concrets de les accions i projectes que s’han tirat endavant i que han estat obra del que ha definit com “un equip jove i treballador que ha treballat de forma incansable des del primer minut”.

Ha puntualitzat les petites accions del dia a dia, la millora d’aspectes concrets en les diferents àrees amb qualitat i diversitat, i ha defensat que s’han posat llavors de molts projectes que es veuran realitzats en el futur i no només les grans obres a les quals s’havia referit l’alcaldessa com la rehabilitació del casal, la piscina municipal o l’aparcament de l’antiga brigada, sinó de la implantació per exemple de procediments de participació ciutadana o de la recuperació de la figura del tècnic de Joventut. Ha fet en resum una valoració molt positiva del govern.

Pel que fa a la relació amb l’oposició Humbert manifesta que s’ha intentat la bona entesa amb tothom, però que a canvi han rebut ofenses i difamacions que fins i tot han intentat enfrontar internament els tres grups de l’equip de govern.

La responsable d’ERC ha confessat que el seu grup ha estat buscat des de l’oposició però que sempre s’ha mantingut fidel als acords amb V365 i CiU, per això afirma que poden sortir amb el cap ben alt.

Abans del torn de preguntes de la premsa ha intervingut també Jordi Barón, portaveu i regidor de CiU, tercer grup al govern. Barón també ha aprofitat el seu torn per posar en valor la feina feta i detallar algunes de les accions que han tirat endavant des de l’equip de govern des d’on diu que “han treballat de manera intensa”. Afirma que marxa amb la tranquil·litat de deixar l’Ajuntament en unes bones condicions econòmiques, després d’haver reduït el deute, i amb unes sinèrgies positives pel que fa a l’àrea de la qual ha estat responsable: Promoció Econòmica.

Pel que fa estrictament a l’ús de la moció de censura com a tecnicisme per fer-los fora l’ha considerat “legal però injustificable” i ha fet referència a les hemeroteques locals que deixen constància que els grups de l’oposició han estat enfrontats durant molt de temps. “Potser és fàcil dir que està tot oblidat”, ha assenyalat Barón, però augura que “no serà fàcil pels quatre grups de l’oposició fer-ho en el dia a dia per treballar”.

“Ho lamento pel municipi”, ha afegit, perquè “Vilanova del Camí es mereix un govern a l’alçada de les circumstàncies” i segons ha assegurat la maniobra política de l’oposició pot arribar a passar factura.

Barón ha acabat dient que la feina no acaba aquí i que continuarà treballant de manera positiva pel municipi.

La majoria de les preguntes de la premsa s’han adreçat directament a Vanesa González qui ha hagut de respondre a la possibilitat d’haver comès errades polítiques, d’actitud o d’estratègia i a qui s’ha demanat si feia autocrítica. Segons ha reconegut l’actual alcaldessa han pecat “de bona fe”, no pas de prepotència, perquè considera que no ho ha estat així i que el que no ha volgut és “cedir en cap moment al xantatge”. Ha contestat a les crítiques de l’oposició respecte a l’absència de programa de V365 amb ironia; “a veure si resultarà” ha dit González, “que ho hem fet tan bé que fins i tot vam guanyar les eleccions sense programa”. Finalment ha intentat fer una darrera lectura positiva de la situació dient que de “tot s’aprèn”.

L’equip de govern ha estat acompanyat en l’acte per simpatitzants i companys de la formació, així com de veïns que els han volgut mostrar suport i han omplert el vestíbul de Can Papasseit.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Procés participatiu a Montbui per a triar noves millores del municipi

Entre els dies 4 i 18 de desembre les persones del empadronades en el municipi a partir de 16 anys podran votar telemàticament en...

La rotonda del Pla de la Masia restarà tallada dissabte 11 de desembre

Les obres d’adequació de la rotonda del Pla de la Masia i del carrer de Cal Riba que ha encarregat l’Ajuntament d’Òdena s’executaran dissabte...

Santa Coloma encén la il·luminació nadalenca

Santa Coloma de Queralt va encendre, el passat dissabte 4 de desembre, la seva il·luminació nadalenca. Ho va fer després d’una gran jornada a...

Aprovada la vacuna de la covid per als infants d’entre 5 i 11 anys

La Comissió de Salut Pública del Ministeri ha aprovat la vacunació contra la covid per als infants d'entre 5 i 11 anys. A finals...

Cap de setmana amb triomfs pels atletes del C.A.Igualada

L'atleta del CAI Petromiralles Roger Suria, va assolir una brillant victòria en la seva categoria Sub-20, en la 55ª edició del Cros Internacional de...
Compartir