Govern i oposició d’Igualada volen anar a l’una en la recuperació econòmica i social de la ciutat

49

Totes les forces polítiques de l’Ajuntament d’Igualada volen “sumar esforços” per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus a la ciutat. Aquest dimarts al vespre, coincidint amb el ple ordinari, van llegir una declaració conjunta en la que es comprometen a impulsar “un gran acord de ciutat” per afavorir la recuperació social i econòmica de la capital de l’Anoia. El text va ser secundat per l’equip de govern, Junts, i les cinc forces de l’oposició: ERC, Igualada Som-hi, Poble Actiu i Ciutadans.

La declaració aprovada vol ser “una primera pedra” per a la recuperació social i econòmica de la ciutat. Amb ella, els grups municipals volen “expressar el seu compromís per sumar esforços” en considerar que la “greu crisi econòmica que s’albira requerirà determinació i polítiques públiques valentes i coordinades per part dels governs”. “Les decisions que prenem durant els propers mesos condicionaran la nostra societat durant les properes dècades”, afegeix el text.

En la declaració, el ple es compromet a impulsar polítiques d’emergència mitjançant “un gran acord de ciutat” que contempli les mesures necessàries “per a la recuperació social i econòmica”.

Els grups municipals també van voler mostrar el seu condol a les famílies de les víctimes i reiterar la voluntat de celebrar un acte institucional de record quan les condicions sanitàries ho permetin. També van voler agrair públicament la tasca a tots els professionals de la salut, als treballadors de la neteja, dels cossos de seguretat, de les diferents administracions públiques, de suport social i a la cura, del comerç i l’alimentació, de les farmàcies, del tanatori i de la resta de serveis bàsics.

El ple es va celebrar de forma presencial i amb els regidors separats i amb mascaretes. Edils de tots els colors van llegir, cadascun d’ells, una part del text.