La gestió per competències i la millora empresarial

32

Manel Macià - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catL’Anoia encapçala els primers llocs del rànquing d’atur a Catalunya i aquesta dada els ciutadans no l’hem de suportar. La nostra comarca, per desgràcia, no és rica en recursos: la nostra agricultura és quasi bé inexistent, el turisme no ens visita llevat d’excepcions com el REC, l’EBF o La Mostra. La indústria està desmantellada, encara que hi ha empreses que ens tornen a posicionar en el panorama econòmic: Sita Murt, Buff, Punto Blanco, Curtits Badia, Vidal-Bosch, Munich, Petromiralles…, i el comerç , per si sol, no serà capaç d’absorbir l’alt índex de desocupació.

Del que sí gaudim, i en escreix, és d’un recurs que quasi sempre s’oblida: el talent de les persones.

La proposta que des d’aquí llenço és la següent: impulsar una acció concertada entre la UEA, Igualada Comerç, els diferents gremis o associacions, sindicats i ajuntaments per fomentar la Gestió per Competències a les empreses. Hauríem de ser capdavanters a la nostra ciutat i comarca, en aquesta metodologia, per posicionar a les nostres indústries com a focus d’alt rendiment i qualitat. La ressonància que adquiriria en l’entorn podria ser un detonant per a l’atracció de noves inversions i augmentar el creixement empresarial de les ja existents.

gestio-competencies-manel-macia-opinio-veuanoiaLa Gestió per Competències alinea els objectius de l’empresa amb els dels empleats i es pot implantar a qualsevol empresa, sigui de la mida que sigui. Els dos pilars bàsics són la selecció i l’avaluació.

De moment és l’única “arma” que podem emprar immediatament per donar un impuls a l’economia de les nostres empreses, comerços, institucions, o persones.

Tenim poques opcions per créixer i aquesta és una opció prou encoratjadora per dur-la a terme, però es necessita la unió de tots els actors i no que cadascú faci la guerra per la seva banda…

Manel Macià, Consultor de RRHH per competències