Gairebé 800 persones acomiaden l’any amb la tradicional cursa de Sant Silvestre de Vilanova

39

Vilanova del Camí es va acomiadar festivament de l’any amb la 18a cursa de Sant Silvestre. Més de 760 atletes s’hi aplegaren per participar d’aquesta cita lúdica i esportiva. Novament tarda de festa esportiva la que es va viure, dissabte passat, 31 de desembre, a la plaça del mercat. Un total de 151 finalitzaren la prova de 2’5 km i 611, la de 5km.

Marc Moreno, del CAI Petromiralles amb un temps de 15’52” i Paula Blasco també del C.A. Igualada Petromiralles, 45a general amb 18’34”, foren els guanyadors absoluts de la prova de 5 Km. En categoria masculina Guillem Carner, del CAI Petromiralles, fou segon amb 16’00” i Oriol Marimon, també del CAI Petromiralles, tercer amb un crono de 16’16”.

En fèmines la segona i tercera classificades foren les germanes Judit i Èlia Ibarra, també del CAI Petromiralles, amb uns temps de 18’57” i 18’58” respectivament, en els llocs 58è i 60è de la gral.

En la cursa infantil, els vencedors foren l’infantil Dídac Taulats, de l’A.A. Catalunya, amb un crono de 8’27” seguit de Jan Bisbal, Infantil del CAI Petromiralles-Dental Igualada, amb un temps de 8’5” i de l’aleví del CAI Petromiralles-Dental Igualada, Carla Bisbal, 3a general i guanyadora femenina, amb un temps de 8’58”. El 4t lloc (3r Infantil) fou per a Mohamed Ayyad del CAI-Badia Margarit, amb 9’10”, entrant 2a fem. la Infantil Júlia Solé, també del CAI, amb 9’14”, i 3a fem. Mar Planas, també del CAI, amb 9’19”.

Molta participació i bon humor per tancar l’any

La festa començà al punt d’un quart de sis de la tarda, moment en que els jutges donaven el tret de sortida de la prova Infantil, de 2’5 km de recorregut.

Però el ple es feu al voltant de les sis, quan més de 610 atletes es posicionaven darrere l’arc de sortida, per prendre part en la darrera prova atlètica de l’any. Novament el bon humor i el to de festa eren ben presents entre els participants i el nombrós públic.

Atletes a títol individual, però també nombroses parelles, equips, col·lectius i famílies. Festa de color, de somriures i de disfresses. Una tarda d’emocions i de reptes per acomiadar l’any tot fent esport.

Al punt de les set de la tarda, es donaven els premis de la prova. L’entrega va comptar amb la presència del regidor d’Esports, Antoni Maturana; Albert Capdevila, delegat de BBVA CX, entitat patrocinadora, i Luis Perea, regidor de Medi Ambient.

Es repartiren les tradicionals paneres i lots de cap d’any patrocinats per P. Godoy, M Prieto, Fusteria Abad i Blautec, entre els tres primers classificats del podi absolut masculí i femení.

També foren premiats els tres atletes més ràpids de cada categoria, amb la tradicional coca de cap d’any.

I enguany el premi esperit nadalenc recaigué en una ‘comparsa’ simpàtica i treballada, ‘Atrapa al niño’ que rebé de bon grat el regal que patrocinava B. Gallardo.

Esports de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, organitzador de la prova, ha agraït un any més la col·laboració de més de 60 voluntaris, així com el suport de Diputació de Barcelona, del CAI Petromiralles, de Joc Net i de tots els patrocinadors que la fan possible.