14.9 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Francesc Ricart i Orús i Teatre Nu, XVI Premis Compromís Cultural d’Òmnium Cultural Anoia
F

Publicitat

Els XVI Premis Compromís Cultural, que concedeix cada any Òmnium Cultural Anoia, s’han atorgat aquest 2020 a Francesc Ricart i Orús (premi a la trajectòria) i a Teatre Nu (premi a l’entitat).

A causa de la crisi sanitària que estem vivint, les distincions no es podran lliurar en un acte públic com es fa cada any. Els premiats del 2020 les rebran conjuntament amb els premiats de l’any 2021. Els Premis Compromís van ser creats per Òmnium Cultural Anoia l’any 2004.

Francesc Ricart i Orús (Fraga, 1950) és mestre i llicenciat en història. Ha estat tècnic del Departament d’Educació de la Generalitat, des del 1984 i fins a la seva jubilació i ha estat implicat amb la formació de professorat a l’Anoia durant molts anys. També ha participat en l’organització de la consulta del 25A a Igualada (2010) i impulsor de l’ANC a Igualada. Ricart ha col·laborat i encara ho fa amb diversos mitjans de comunicació, entre els quals hi ha La Veu de l’Anoia i també ha estat membre de la junta d’Òmnium Cultural Anoia.

Per la seva banda, Teatre Nu és un col·lectiu de professionals de l’art escènic que produeix i fa girar les seves pròpies creacions. En vint anys de trajectòria, han creat dinou muntatges i han realitzat més de dues mil funcions. Actualment tenen en cartell més d’una desena d’espectacles. Des del 2015 la Casa del Teatre Nu, a Sant Martí de Tous, és la seva seu, en un espai obert al públic i als professionals. Ofereix un programa de visites escolars per acostar el procés de creació teatral als infants i joves i també acull residències per a creadors, activitats de formació de públics, programacions d’espectacles, així com l’escola de teatre del municipi.

Teatre Nu va néixer fa vint anys, tot just quan alguns dels seus membres van sortir de l’Institut del Teatre amb un projecte d’espectacle per a La Xarxa que va resultar el projecte guanyador d’un premi atorgat per l’entitat. Amb el nom de Teatre Nu el grup ja havia fet espectacles acompanyats de l’Íngrid Domingo, la Judit Farrés, el Pep Farrés, el Jordi Hervàs i el Marc Hervàs. Teatre Nu participa activament en les reivindicacions del teatre familiar, però també crea espectacles per a adults.

A més, des d’aquest any 2020, Teatre Nu programa el Festival de Llegendes de Catalunya que se celebra a Sant Martí de Tous. L’edició d’enguany s’ha pogut tirar endavant amb totes les mesures sanitàries, i l’esdeveniment ha estat considerat un cas de bones pràctiques de cara a d’altres festivals que s’hagin de celebrar en condicions com les actuals.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies