20.3 C
Igualada
Divendres, juny 2, 2023

FirAnoia es celebrarà a finals de setembre i s’ubicarà al Passeig Verdaguer

Fira d’Igualada ha decidit tirar endavant la celebració de FirAnoia, adoptant totes les mesures de seguretat i protecció, i així contribuir a dinamitzar econòmicament el sector serveis de la Conca d’Òdena i en especial el comerç de proximitat, que ha patit de manera molt dura les conseqüències de l’aturada per la pandèmia de la Covid-19.

Així doncs, la 67a edició de FirAnoia que es va haver de cancel·lar el mes de juny, finalment se celebrarà els dies 25, 26 i 27 de setembre al centre d’Igualada, a l’aire lliure, amb el Passeig Verdaguer com a eix central.  L’organització ha decidit també fer coincidir amb FirAnoia tres certàmens més: la Fira del mercat de l’automòbil d’ocasió Automercat, que es va haver de cancel·lar a causa del confinament i que estarà ubicada a la Plaça de cal Font, la Fira d’Artesania i per últim el Mercat d’Antiguitats, que se celebra l’últim diumenge de cada mes des que es va iniciar la fase de represa i que estarà instal·lat al parc de l’Estació Vella.

Per tal de complir tots els protocols sociosanitaris, Fira d’Igualada ha previst un recorregut que permeti mantenir la distància de seguretat entre els visitants i diverses mesures com el control d’aforament i limitació de l’accés només en punts concrets del recorregut, a més de l’ampliació de l’equip de vigilància i seguretat. A diferència dels anys anteriors, la fira es tancarà al migdia per poder realitzar tasques de neteja i desinfecció.

 Descomptes per animar la participació
Ja que un dels objectius de FirAnoia és donar un cop de mà a la promoció d’empreses i petits comerços de la Conca d’Òdena, l’organització ha establert bonificacions del 50% de descompte per als expositors de la Conca, i el 25% per als de la comarca de l’Anoia, que es podran dur a terme gràcies a un acord amb l’Ajuntament d’Igualada, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, que assumiran el cost d’aquestes bonificacions.

Es cancel·la Maqpaper
A diferència del que ha passat amb FirAnoia, que s’ha pogut reubicar al calendari, no serà possible celebrar la Fira Internacional Maqpaper que s’hauria hagut de celebrar els dies 17 i 18 de juny. Tot i que hi havia més de quaranta expositors confirmats, Fira d’Igualada s’ha vist obligada a suspendre el certamen per la impossibilitat dels expositors internacionals d’assistir-hi. L’alt nombre d’empreses provinents de diferents països europeus i les restriccions de mobilitat a què es veuen sotmeses per la pandèmia de la Covid-19, feien inviable mantenir el perfil internacional de la fira. La propera edició de Maqpaper, que té periodicitat biennal, està prevista pel mes de març de l’any 2022.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Sortida del grup del projecte “Radars”, que atén gent gran en solitud no volguda

El programa Radars, nascut des de la regidoria d’Acció Social per atendre les persones grans en situació de solitud no volguda, ha organitzat una...

Igualada obre el procés de licitació dels primers serveis del futur nou Mercat

L’Ajuntament d’Igualada obre la licitació per a la cessió dels lots de venda i del forn/granja del futur mercat “La Masuca” en la seva...

Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones...

Últimes notícies