La fira gastronòmica Pieradegusta s’estrena amb bona nota

35

El passat dissabte es va celebrar el primer festival Pieradegusta. Es tracta d’una proposta lúdica i gastronòmica que va voler reunir en una mateixa jornada restauradors, productors i persones rellevants del món gastronòmic de Piera.

Les activitats es van posar en marxa a les 11.45 del matí. Durant tot el dia hi va haver una vintena de parades al carrer amb una àmplia oferta de menjar i beure. L’objectiu principal de la iniciativa va ser que els pierencs poguessin tastar plats diversos a preus populars.

La jornada va oferir un programa d’activitats molt variades dins de l’àmbit gastronòmic, tallers i xerrades, que es va complementar amb els concerts oferts per grups pierencs. El concert vermut de les 13 h va estar amenitzat pels músics pierencs Saidax (Aïda López), presentant temes del seu nou àlbum, i el Pubill del Raval, que va engrescar el públic amb un repertori molt original i divertit.

A la tarda, berenar a base de pa amb oli i xocolata i cata de cava sensorial, a la Sala d’Exposicions Municipal, amb el guiatge de Jaume Vilaseca i l’acompanyament del violoncelista Edmon Bosch. Entre les propostes del vespre, showcooking i reconeixement a la tasca professional de tres veïns que han excel·lit en diversos àmbits relacionats amb la gastronomia: Miquel Guarro, Josep M. Mora i Jaume Vilaseca. Per finalitzar, concert amb un altre dels grups pierencs, Gall Mut, a la plaça del Peix i fi de festa amb música del DJ Marcos. 

Miquel Guarro, Josep M. Mora i Jaume Vilaseca, reconeguts al Pieradegusta.

Cal dir que es van superar les previsions i expectatives. A l’hora de dinar la majoria dels expositors havien exhaurit les existències, que van haver de renovar per poder acabar la jornada amb una mitjana de 10.000 tapes servides.

Finalment, des de l’Ajuntament de Piera es vol transmetre un agraïment a tothom qui ha fet possible l’èxit d’aquesta primera edició: els estands participants, els músics, la brigada municipal, l’empresa Vadefoodies, la Policia Local, TV Piera i Ràdio Piera.