9.7 C
Igualada
Dilluns, març 8, 2021

Fira de la Multicultura a Santa Margarida de Montbui

Captura de pantalla 2015-04-29 a la(s) 19.03.17

Durant tres dies Montbui tornarà a ser protagonista d’un conjunt d’activitats lúdiques, culturals, festives i musicals, en el marc de la Fira de la Multicultura, que es realitza conjuntament amb la IV Trobada de Cotxes Clàssics.
El programa d’activitats de la Fira d’enguany és força dens. Començarà divendres, entre les 10 del matí i les dues del migdia, amb una jornada de portes obertes a l’Àrea de Joventut i Infància ubicada al carrer Sant Miquel, 6 (antiga Biblioteca). Serà el “bateig” de l’espai Mont-Jove, el nou cap i casal per als joves del municipi. També divendres, però a les 2 de la tarda, es durà a terme la tradicional Arrossada de l’1 de Maig que organitza l’Associació de Veïns La Margarida a la Plaça Major de Nucli Antic. Les activitats continuaran a partir de les quatre de la tarda, amb la projecció als cinemes Mont-Àgora de la pel·lícula infantil “Home” (en català). Entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre tindrà lloc una jornada de portes obertes a la Sala-Gran Auditori de Mont-Àgora. I a partir de dos quarts de set de la tarda es durà a terme una cercavila infantil a càrrec del grup “Traps”. Clourà la jornada la partir de les vuit del vespre una nova projecció de cinema a Mont-Àgora, amb “El nuevo exótico Hotel Marigold” (en castellà).

Dissabte i diumenge, dos dies de Fira al Boulevard
Dissabte és un dels dies amb més activitat. Entre les 10 del matí i les vuit del vespre es desenvoluparà al Boulevard la tradicional Fira del Comerç, amb la presència de nombrosos botiguers i comerciants de Montbui i també les paradetes d’artesans arribats d’arreu de Catalunya. Es farà un taller de fabricació de pa per als infants.
També entre les 10 del matí i les dues de la tarda serà present a Montbui una unitat del Banc de Sang i Teixits per dur a terme un Acapte de Sang Extra. Es podrà donar sang en una unitat mòbil ubicada a la Plaça de l’Ajuntament. També entre les 10 del matí i les dues de la tarda estarà obert al públic l’Àrea de Joventut i Infància ubicada al carrer Sant Miquel, 6 –antiga Biblioteca-.
Entre les 11 del matí i les dues de la tarda, a la plaça de l’Ajuntament, hi haurà diferents activitats d’animació infantil amb “Juguipop”. I a partir de les 12 del migdia, a la zona de MontMercat es durà a terme una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Cornellà. L’acte servirà per commemorar el 15è aniversari del Grup Sardanes Montbui.
Les sessions cinematogràfiques tornaran a la sala de petit format Mont-Àgora dissabte a partir de les quatre de la tarda amb la projecció de la pel·lícula infantil “Home”. I també es farà una jornada de portes obertes a la sala gran-auditori de Mont-Àgora entre les quatre i les vuit de la tarda. Entre dos quarts de cinc i les vuit del vespre hi haurà animació infantil, amb “Juguipop”, a la Plaça de l’Ajuntament.
A dos quarts de sis de la tarda es durà a terme una Plantada de Bous a la Rotonda del Bou, amb la participació dels Diables de Canovelles, els toros i torets embolats dels Blaus de Granollers, els Bous de Reus, Diables Els Cabrons de Vilanova del Camí i el grup Drac i Diables de Montbui. A partir de les sis de la tarda, cercavila de bous de foc pels principals carrers del centre urbà montbuienc fins arribar a Mont-Àgora.
A dos quarts de vuit del vespre, cinema amb “El nuevo exótico Hotel Marigold”· I a partir de les nou de la nit, a la Plaça de l’Ajuntament concert amb el grup Rumb Al Bar. Clourà la jornada una nova sessió a Mont-Àgora Cinemes de “El nuevo exótico Hotel Marigold”.

4a Trobada de Clàssics
I diumenge entre les nou del matí i les tres de la tarda tindrà lloc la 4a Trobada de Cotxes Clàssics. Les inscripcions es podran fer a MontMercat entre les 9 i les 10 del matí. També de forma anticipada indicant el cotxe i el número de persones a l’adreça de correu electrònic montbui.cotxes@hotmail.com o bé al telèfon 93 803 05 01, o també el mateix dia al punt d’inscripció. El preu d’inscripció és de 5 euros.
Entre les 10 i les 11 del matí, en el marc d’aquesta 4a Trobada de Clàssics es farà un esmorzar popular amb “boutifarrada” per a tots els inscrits a la trobada, tant conductors com acompanyants. I a partir de dos quarts de 12 del migdia els vehicles clàssics realitzaran un recorregut entre Montbui, Miralles, Carme, La Pobla de Claramunt, Òdena, Igualada i Montbui. A partir de les 12 del migdia hi haurà animació cultural i espectacles per a infants.
Paral·lelament a aquesta trobada, a partir de les 10 del matí es desenvoluparà per segona dia consecutiu la Fira del Comerç, amb diferents estands comercials i paradetes artesanals al Boulevard. Diumenge al matí aquests estands comercials urbicats al Boulevard compartiran protagonisme amb els participants al Mercat mensual d’Antiquaris, Brocanters, Col·leccionstes i Artesans, que estaran a MontMercat compartint espai amb la Trobada de Clàssics.
Entre les 10 del matí i les 2 de la tarda hi haurà una jornada de portes obertes a l’Àrea de Joventut i Infància.
Pels volts de les 11 del matí començarà a la Plaça de l’Ajuntament la 5a Trobada de Cultura Popular i Tradicional de l’Anoia, amb les actuacions durant tot el dia dels Falcons de Vallbona d’Anoia, i els Falcons de Capellades, i també hi seran presents els Geganters i Grallers de Vilanova del Camí, el Gegants de La Tossa, els Gegants del Barri de Sant Maure, Foc Senglar, Timbalers del Bruc, Els Tabalers de l’Institut, Capgrossos de Montbui, Bofonet de Montbui, Colla Gegants i Grallers de La Llacuna, Grallers d’Igualada i Molta Xamba.
Entre les 11 del matí i les 3 de la tarda, activitats per a la mainada amb “Jugantons”, també a la Plaça de l’Ajuntament.
A partir de les quatre de la tarda, a Mont-Àgora Cinemes, es durà a terme una nova projecció de “Home”, pel·lícula infantil. I entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre es realitzarà una Jornada de Portes Obertes a la Sala-Gran Auditori de Mont-Àgora.
A partir de les sis de la tarda, a Mont-Àgora Cinemes, nova projecció de “El nuevo exótico Hotel Marigold”.

Concert de Carlos Baute, a l’Espai MontMercat
I clourà la Fira de la Multicultura l’actuació en concert del cantant veneçolà i resident a Espanya Carlos Baute, un dels músics llatins més internacionals, i un dels artistes més destacats del panorama musical comercial actual. El concert de Carlos Baute, amb entrada gratuïta per a tothom, es durà a terme a l’Espai MontMercat a partir de les nou del vespre. Per tal de dur a terme aquest concert, i en previsió d’una gran presència de fans i de visitants a aquest esdeveniment, des de l’Ajuntament es treballa, a través dels cossos i forces de seguretat, en diferents dispositius de coordinació que buscaran garantir la seguretat en tot moment i també s’habilitaran diferents zones d’estacionament a la zona del Pla de La Mercè per evitar problemes de trànsit als assistents al concert. Cal destacar que el concert compta amb nombrosos patrocinadors i col·laboradors que fan possible que Montbui torni a acollir un dels grans concerts de la Multicultura. Rosa López, o “El Arrebato” van ser alguns dels noms il·lustres que van deixar memorables concerts al municipi.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Racons de l’Anoia: Argençola

El terme municipal d’Argençola, de 47,1 km², és un dels més extensos de la comarca. Està situat a l’extrem de ponent de l’Anoia, al...

Es presenta el nou pla d’actuació de mandat (PAM) 2021-2023 a Sant Martí Sesgueioles

El grup municipal Sant Martí Avança, amb l’ajuda del regidor Joan Capdevila, ha presentat el nou pla d’actuació de mandat (PAM) per al període...

L’Ajuntament de Masquefa i MicroBank subscriuen un conveni de col·laboració

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete; el president de MicroBank, Juan Carlos Gallego, i la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, han signat...

S’elabora l’informe comarcal dels objectius de desenvolupament sostenible

El Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha elaborat un informe de diagnosi sobre l’aplicació a l’ens comarcal...

Igualada Comerç ja prepara la Botiga al Carrer per aquest mes

Igualada Comerç està treballant des de fa setmanes en una nova edició de la Botiga al carrer per aquest mes de març. Aquesta és...
Compartir