10.4 C
Igualada
Dimarts, maig 11, 2021

Fins a 115 persones amb discapacitat participen de la jornada d’aviació adaptada a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena

Aquest dissabte es va celebrar la II Jornada d’Aviació Adaptada, un esdeveniment que va permetre que en un sol dia 115 persones amb qualsevol tipus de discapacitat reconeguda poguessin gaudir del plaer de volar a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena. L’activitat va ser possible gràcies a la generositat de 35 pilots, 100 voluntaris/es i les aportacions d’entitats públiques i empreses privades del territori.

Així, a les 10 del matí, el cel començava a omplir-se d’avionetes que transportaven a persones felices, que per una estona experimentaven la llibertat de moviment sense barreres, una sensació que només al cel es pot experimentar. Per a l’ocasió es van aconseguir 20 aeronaus, propietat de pilots, que a nivell personal van oferir les seves avionetes i les seves hores de vol per fer realitat una il·lusió: que persones amb qualsevol tipus de discapacitat física, orgànica o intel·lectual poguessin gaudir del plaer de volar, i fer així que una activitat de lleure com l’aviació també sigui accessible a tothom.

El poder de convocatòria va fer que dos dies després d’obrir les inscripcions s’exhaurissin les places disponibles i 80 persones quedessin en llista d’espera. Aquest alt nivell de demanda ha provocat que l’organització estigui valorant com ampliar l’activitat.

Pel que fa als voluntaris i voluntàries cal destacar també que va ser un gran èxit de convocatòria ja que van arribar de Catalunya i d’altres punts del territori espanyol. Grans empreses relacionades amb el món de la discapacitat i l’aviació com la companyia aèria Volotea o l’ONCE van col·laborat amb la jornada i fins i tot algun dels seus treballadors/es van voler participar com a voluntaris/es a nivell personal.

Carlos de Albert, president d’Aviació Adaptada, explicava que “aquesta solidaritat és la que aconsegueix que l’objectiu de la jornada es compleixi que no és un altre que apropar el món de l’aviació al món de la discapacitat i aconseguir que les persones amb alguna discapacitat puguin gaudir del plaer de volar, provocant noves sensacions i empoderant-les per viure amb més plenitud enriquint les seves vides quotidianes”.

Els protagonistes van ser les persones amb alguna discapacitat però també els seus acompanyants, familiars i públic en general que van poder participar d’activitats durant tot el dia, música en directe i fins i tot el monòleg “Posa un discapacitat a la teva vida” a càrrec de Marc Buxaderas, una persona amb paràlisi cerebral tetraplègica espàstica.
Aquesta va ser la segona edició d’una jornada que va engegar l’any passat i que després de l’èxit que va tenir, se li ha volgut donar continuïtat i convertir-se en una cita en el calendari per al món de la discapacitat i l’aviació.

La Jornada d’Aviació Adaptada és una iniciativa de la federació d’entitats anomenada Aviació Adaptada i que està formada per entitats socials relacionades amb el món de la discapacitat i/o l’aviació: “Vols per a tothom”, “Las Sillas Voladoras” i “Temyque”, compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Aeroports de Catalunya, Federació Aèria Catalana, l’Ajuntament d’Igualada i l’Ajuntament d’Òdena. A més, s’hi han abocat desinteressadament i molt activament altres entitats de la comarca com Fundació Àuria, Consell Comarcal de l’Anoia, Transports Masats, Gràfiques Pons, Iguana, entre altres.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

‘La vida sense la Sara Amat’, amb l’igualadí Biel Rossell, serà una sèrie de ficció per TV3

'La vida sense la Sara Amat' tindrà continuïtat en una sèrie de ficció, una coproducció de Massa d’Or Produccions i Ja Som Dos Produccions...

El naufragi

La situació que s’ha creat a Madrid amb l’abassegadora victòria de la extrema dreta -PP i VOX- i la caiguda de la dreta –Ciudadanos...

La comunitat colombiana es concentra a Igualada per rebutjar la violència policial

El divendres 7 de maig més de 150 persones van trobar-se a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada per mostrar el rebuig a les polítiques...

L’Anytime Fitness CB Igualada té la fase d’ascens a tocar

CB GRANOLLERS 49 ANYTIME FITNESS CB IGUALADA 65 L'Anytime Fitness CB Igualada té la fase d'ascens a Lliga Femenina 2 molt a prop. Aquest dissabte aconseguia...

Victòria de l’Igualada Rigat per fer un pas més cap a la permanència

IGUALADA RIGAT 2 CP VOLTREGÀ 1 Victòria importantíssima de l’IHC RIGAT en la seva lluita per la permanència a l’Ok Lliga. Els arlequinats van superar per...
Compartir