14.9 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Finalitzen les obres de consolidació i adequació de les restes del castell de Mirambell
F

Publicitat

Recentment s’han acabat les actuacions de consolidació i adequació del Castell de Mirambell de Calonge de Segarra, les quals han consistit en la consolidació de paraments, de l’antic portal i de la finestra; el rejuntat i el coronament de murs; la delimitació del contorn i protecció dels elements d’interès interiors; la pavimentació i l’execució d’una passarel·la; i l’adequació de la zona de pas interior i d’un pas perimetral extradós de murs.

L’actuació ha tingut un cost de 65.000 euros i ha estat finançada en la seva totalitat per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Acabades les fases de consolidació i adequació de les restes del castell de Mirambell, l’Ajuntament està treballant per dur a terme la museïtzació del castell de Mirambell.

El Castell de Mirambell
El castell de Mirambell, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, es va aixecar als voltants del 1039 com a lloc de guaita, tot aprofitant‐se de les característiques topogràfiques que l’emplacen.

Als nostres dies només n’han quedat unes restes consistents en tres murs que formaven part del perímetre exterior d’aquest.

Actualment el pujol, on es situen les restes del castell, acull un dipòsit d’obra en superfície que permet l’abastament d’aigua dels habitants del nucli de Mirambell. La construcció d’aquest dipòsit, fa una trentena d’anys, va comportar l’enderroc d’alguns dels murs que conformaven aquest castell i que encara es trobaven parcialment drets, així com la destrucció d’altres elements singulars que en formaven part.

Durant el període comprès entre l’any 2014 i 2015 es van realitzar una sèrie d’intervencions destinades a l’adequació de l’accessibilitat per a vianants a l’entorn immediat del castell de Mirambell. Aquestes actuacions van consistir en la millora de l’accés al recinte mitjançant l’execució d’escales, la instal·lació de baranes per a la protecció, així com l’adequació de la pavimentació mitjançant l’aportació de sauló a l’esplanada superior per tal de facilitar‐hi el trànsit de vianants.

L’any 2018 es va elaborar l’estudi arqueològic de les restes del castell, pas previ per a la definició de les intervencions de consolidació i adequació de les restes del Castell de Mirambell.

 

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies