8.2 C
Igualada
Dissabte, 2 desembre 2023

Un article de

Finalitza amb èxit “Química a l’Escola”, el concurs per apropar la química a les aules
F

Publicitat

El passat dijous, l’escola “Les Passeres” de Castellolí va acollir la darrera de les entregues dels premis del concurs “Química a l’Escola”, un concurs adreçat als estudiants anoiencs i impulsat per la sectorial UEA Química. El concurs, que ha finalitzat amb èxit, ha estat adreçat als estudiants de primària i secundària de les escoles de la comarca, i s’ha basat en la realització d’un experiment o investigació relacionada amb la química a l’aula per part dels alumnes.

L’objectiu d’aquest concurs ha estat el d’apropar la química i el sector als més joves de la comarca. Els participants han hagut d’utilitzar materials habituals o casolans i enregistrar l’experiment en un vídeo. Tots els vídeos han estat revisats pels membres de la UEA Química que han patrocinat el concurs i han escollit els premiats per cadascuna de les categories de primària i secundària.

Èxit de participació
En aquest sentit, el concurs ha estat obert a totes les escoles de la comarca. S’hi van presentat 12 escoles diferents -de Castellolí, Òdena, Vallbona i Igualada-, participant en un total de 41 vídeos. Les escoles que han participat al concurs “Química a l’Escola” són: Escola Les Passeres de Castellolí, Castell d’Òdena, Ateneu Igualadí, Garcia Fossas, Garcia Lorca, Escolàpies, Emili Vallès, Mowgli, Acadèmia Igualada, Escola Anoia, Institut Vallbona d’Anoia.

Les escoles premiades han rebut material de laboratori valorat en 300 €, composat per termòmetres, vasos de precipitat, embuts, provetes, bàscules, varetes, vidres de rellotges, plaques de petri, lupes… Els guanyadors han estat els següents: a la categoria 1 (1r i 2n de primària), el primer premi ha estat per l’escola Les Passeres de Castellolí. En les categories 2 i 3, degut al gran nombre de vídeos presentats, el jurat va decidir donar també 2 segons premis de 150€ valorant així l’elevada participació. Així doncs, a la categoria 2 (3r i 4t de primària) el primer premi ha estat per l’escola Ateneu Igualadí i el segon premi per l’Escola García Fossas. A la categoria 3 (5è i 6è de primària), el primer premi per l’Escola Mowgli i el segon premi, per l’Escola Escolàpies. Per últim la categoria 4 (ESO), el primer premi l’ha rebut l’Institut Vallbona d’Anoia.

Un concurs per fomentar les vocacions industrials entre els més joves
Xavier Bustos, portaveu de la sectorial UEA Química va agrair a totes les escoles la seva participació, així com també va ressaltar la satisfacció de tots els membres del jurat. En aquest sentit, Bustos va destacar que tots els experiments presentats han estat molt diversos i originals “i que en tots els vídeos s’hi ha demostrat els coneixements que han estat adquirint a l’hora de realitzar-lo”.

Pròximament, tots els vídeos que han participat al projecte estaran disponibles a la pàgina web de la Unió Empresarial de l’Anoia. Des del sector s’anima a les escoles i a els famílies a afavorir aquest interès pel sector químic, i els altres sectors industrials tan presents al territori.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies