9.4 C
Igualada
Divendres, desembre 4, 2020

El Festival d’Orgue de Capellades va iniciar el seu cicle amb una estrena prometedora

Més de 200 persones van assistir aquest dissabte a la nit al concert inaugural del nou Festival d’Orgue de Capellades a càrrec de la Coral Cantiga acompanyada de David Malet (orgue) i Manuel Martínez (Violoncel), tots sota la direcció de Josep Prats.

festival-orgue-capellades-200-veuanoiaEn la seva intervenció inicial, el regidor de Cultura, Àngel Soteras, va presentar el Festival com una aventura de la qual el concert inaugural n’era només el primer capítol, una aventura en què tots, nou públic i públic entès, podran compartir la descoberta del nou orgue capelladí amb diversitat de formacions i amb música de diferents èpoques, inclosa una peça inèdita del compositor capelladí Xavier Cassanyes.

A continuació, Isidre Romeu, en representació dels Amics de l’Orgue, va presentar el concert inaugural fent un extens repàs a la trajectòria de la Coral Cantiga i introduint la figura de Maurice Duruflé, compositor francès del segle passat autor del Rèquiem op. 9, obra que centraria la segona part del concert.

A la primera part, la Coral Cantiga va interpretar els Quatre Motets, del mateix autor, extrets de temes gregorians, i Jesu, meine Freude, BWV 227, de Johann Sebastian Bach, complement ideal per apreciar les diferents aproximacions dels dos compositors a la polifonia sacra.

Després del descans, la Coral Cantiga va emprendre l’esmentat Rèquiem op. 9 amb la incorporació de David Malet a l’orgue i Manuel Martínez al violoncel i les intervencions de la mezzosoprano Marta Cordomí i el baríton Jordi Ricart. Fora ja de programa, la Coral Cantiga va tancar el concert amb una sardana d’Enric Morera.

El Festival continuarà encara amb 3 sessions més. La propera serà el diumenge 6 de novembre amb Jonatan Carbó, qui portarà un registre totalment diferent, amb la presentació d’obres d’un estil més lluminós.

El Concert de Santa Cecília, el 20 de novembre tindrà com a protagonista Joan Casals. Al novembre farà just un any que es va estrenar l’orgue, amb un concert de Josep Freixas i Vivó, Josep Xaubet i Faura i Jordi Figueras i Carreras.

El darrer concert previst aquest 2016 serà el 18 de desembre, el Concert de Nadal, que acabarà amb l’estrena d’una peça composada expressament per al Festival pel compositor capelladí Xavier Cassanyes.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Projecte de millora de la Plaça de la Unió consensuat amb els veïns

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ja disposa del projecte de remodelació i millora de la Plaça de la Unió de Vista Alegre. El projecte...

Projecte comarcal esTic+aprop per impulsar la tecnologia en la gent gran

El Consell Comarcal, a través del Consell de la Gent Gran de l’Anoia i amb la col·laboració de diferents ajuntaments del territori, han posat...

Alumnes del Milà fan voluntariat social a la residència Pare Vilaseca

Durant els mesos d’octubre i novembre un grup de 22 alumnes del Grau Superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva, de l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada...

Igualada Comerç intensifica l’activitat davant les festes de Nadal

El passat cap de setmana es va viure intensament per part del comerç igualadí. Moltes ofertes i descomptes varen convidar als ciutadans a comprar....

Un altre pla. Un altre fracàs?

Fa uns mesos que sentim parlar del Pla Director Urbanístic de l’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena, però el PDUAECO només és un dels...
Compartir