4.3 C
Igualada
Diumenge, 25 febrer 2024

Un article de

Fernando Tercero: “Volem donar l’oportunitat als nostres clients de conèixer els productes de prop de casa seva”
F

Publicitat

Soc el Responsable de Productes de Proximitat de Caprabo. Des dels nostres supermercats volem impulsar els productes de proximitat i establir un tracte directe entre els productors locals i els nostres establiments.

Què és el que busca Caprabo amb la Fira de Productes de Proximitat?
Aquesta ja és la sisena edició i el que volem fer és continuar donant suport a tota la producció local de la comarca de l’Anoia i també les poblacions del voltant. És una manera senzilla i festiva de donar a conèixer els productors. Ho fem al voltant del pàrquing de la botiga del Caprabo a Igualada i així volem que els nostres clients coneguin amb més detall tot allò que nosaltres els oferim en els nostres supermercats.

Quan es fa la Fira?
Es farà durant tot el matí de dissabte, entre 2/4 d/11 i 2/4 de tres. La portem fent des de l’any 2014 i el format és molt semblant a les anteriors edicions, en què volem posar en contacte els productors d’una manera amb els consumidors perquè aquests puguin tastar els productes. Així tota la inquietud i allò que els vingui de gust preguntar, ho puguin fer directament a aquells que produeixen el menjar o la beguda que ells acaben comprant a Caprabo.

Els productors presents a la Fira són tots de la comarca de l’Anoia o també n’hi ha alguns que venen d’altres zones de Catalunya?
Principalment són de l’Anoia, però també en ve algun de comarques en què tota la vida hi ha hagut connexió. Va més enllà de la línia de divisió territorial administrativa, això sí, sense allunyar-nos massa de la comarca. Busquem que sigui un contacte natural entre els productors i la gent de cada zona.

Quantes parades està previst que hi hagi?
Estaríem parlant de les mateixes xifres que els altres anys, és a dir, al voltant de 14 o 15 productors.

Quins productes es podran trobar a la Fira?
Bàsicament estem parlant de menjar i begudes pròpies de la comarca. Per exemple, cellers de vi i cava com podria ser Bohigas d’Òdena, formatges de Veciana, etc. Tot un ventall de productors de tota la comarca, vaja.

Caprabo intenta apostar pels productes de proximitat en els seus supermercats?
Quan vam començar aquesta iniciativa l’any 2013, des d’una visió micro, pensant comarca a comarca, l’esperit era aquest, que tot allò que es produeix en una comarca es pogués acabar trobant a les botigues de Caprabo. Així volem oferir als nostres clients l’oportunitat de comprar productes de prop de casa seva. De fet, la Fira que organitzem pretén donar visibilitat a això, vol donar a conèixer que des de Caprabo apostem pels productes de proximitat.

És creixent la demanda dels consumidors de trobar productes de proximitat en els seus supermercats?
És cert que hi ha una sensibilitat creixent. Però al mateix temps també és veritat que aquesta sensibilitat s’ha de transformar en realitat, és a dir en consum. Hem de fer que els clients acabin escollint aquests productes de proximitat quan s’acosten a les botigues. En temps en què podem comprar menjar de totes les bandes, des de la quinoa del Perú, al soba japonès, és important no descuidar aquells productes que produïm a casa nostra, especialment en comarques com l’Anoia, amb una llarga tradició industrial, però que tot i així hi ha una base de producció agroalimentària que s’està recuperant i que no s’ha de perdre mai. I això és el que volem fer des de Caprabo: petites accions que ajudin a crear aquest espai i disponibilitat de producte que s’acabi transformant en un consum cada vegada més alt de productes de proximitat en els nostres supermercats.

Quin és el tracte entre Caprabo i els productors del territori, en aquest cas de l’Anoia?
Sempre busquem que el tracte entre nosaltres i el productor sigui directe. Moltes vegades els petits productors tenien moltes dificultats per arribar als supermercats de gran consum i això feia que haguessin de buscar intermediaris per tal d’arribar a vendre a supermercats com el nostre. Això, evidentment encaria el preu del producte. Així que ara, nosaltres intentem tenir aquest tracte directament amb els productors i així ells també veuen com funciona el tracte directe amb els supermercats.
Aquesta Fira que feu a l’Anoia també la feu en altres comarques?

Sí, és una iniciativa que la portem a terme a cinc agrupacions de comarques més. A més, aquest any també hem tingut la primera edició d’una fira del mateix estil a Barcelona, però que en aquest cas s’hi podien trobar productes de tot Catalunya, no només de la zona de l’àrea metropolitana. Entenem que la gent d’aquesta zona també ha de tenir la sensibilitat a l’hora de comparar aliments no només de la seva zona més pròxima, sinó de la resta del territori català. Aquesta Fira la vam fer el passat 26 de maig i s’hi van trobar fins a 27 productors que portaven productes provinents de totes les comarques de Catalunya.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies