La farmacèutica alemanya Grünenthal escull de nou el 4D Health per a la seva investigació

214

Després dels bons resultats de les primeres simulacions el novembre de 2015, la companyia farmacèutica alemanya Grünenthal ha decidit tornar a l’hospital simulat 4D Health per posar a prova el nou dispositiu que administra analgèsics, aquesta vegada, amb més escenaris i més dificultats que ajudaran a testar el dispositiu i afavorirà la seguretat dels pacients a qui va destinat.

4DH_2 (1)La simulació té lloc durant tres dies (26, 27 i 28 de juliol) a les instal·lacions del centre 4D Health a Igualada, i hi participen 25 professionals de la salut (anestesiòlegs, cirurgians, infermeres, auxiliars d’infermeria i zeladors) i deu comercials de l’empresa Grünenthal que interactuaran amb 30 actors que faran de pacients simulats. Tots ells es trobaran en situacions diverses d’alta realitat en què han d’utilitzar el dispositiu, i així es podrà visualitzar i avaluar tot el procés d’ús de l’aparell dins dels hospitals, comprovant per exemple si els professionals i els pacients n’entenen fàcilment el funcionament o quina mena d’incidències es produeixen durant el seu l’ús (de comunicació o tècniques). Per continuar les investigacions amb aquest nou producte, l’hospital simulat igualadí afegeix complexitat als escenaris per tal d’augmentar el nivell de dificultat i poder posar a prova aquest dispositiu en noves situacions. Les simulacions es faran en diversos escenaris, des del bloc quirúrgic fins a les habitacions de l’hospital, i es produiran situacions imprevistes que obligaran als professionals a actuar ràpidament i amb la màxima seguretat pel pacient.

Un cop completades aquestes tres jornades de simulació, es podran treure conclusions per optimitzar l’ús del dispositiu, per determinar com cal formar els professionals que ho hauran d’implementar i, especialment, per oferir un entorn més segur pels pacients durant aquesta implementació.

4DH_3Amb aquesta experiència, el centre 4D Health consolida una nova línia de treball destinada al sector empresarial perquè empreses del sector sanitari o laboratoris farmacèutics disposin d’un espai on testar els seus productes.