10.1 C
Igualada
Dimarts, 28 novembre 2023

Un article de

Famílies i docents de l’Institut Escola Renaixença es mobilitzen per donar suport a la directora
F

Publicitat

Un grup de famílies i el claustre de l’Institut Escola Renaixença d’Hostalets de Pierola s’estan organitzant per donar suport a la directora del centre que té obert un expedient per part del Departament d’Educació. Inicialment s’havia previst una marxa lenta per divendres a la tarda, però finalment es va suspendre perquè no van rebre l’autorització per fer-la.

Segons denuncien, Educació ha obert un expedient a la màxima responsable del centre per haver fet presumptament unes contractacions irregulars. Els pares i docents temen que aquest requeriment pugui comportar l’acomiadament de la directora i volen evitar-ho. “La Clara sempre ha actuat de forma legítima i pel benestar de l’escola”, defensa un dels mestres, Miquel Subirats.

Subirats ha explicat en declaracions a l’ACN que no entenen perquè Educació ha obert un expedient a la directora “sense haver avisat abans”. “Ens ha sorprès a tots que no hi hagi hagut cap advertència prèvia, sinó que directament la primera notícia que tenim és que han obert una falta creu contra ella”. El professor afegeix que “en tot moment, tant l’equip directiu com el claustre estàvem convençuts que estàvem fent les coses bé”.

La directora també té el suport de diverses famílies del centre. Un dels pares de l’escola, en Xavier Fané, deixa clar que no pararan “fins que puguem fer una caminada en solidaritat a la nostra directora perquè creiem que no es mereix que li carreguin una cosa que ve de fa trenta anys enrere”. Segons aquest pare, “es va fer un conveni fa trenta anys i simplement la directora li ha donat continuïtat i ara li ha caigut un expedient a sobre sense ser ella la originària del conveni”.

Els contractes que haurien generat polèmica són els dels serveis informàtics i una vetlladora. Segons el relat dels pares i el claustre, pel que fa als serveis informàtics, era un conveni que feia anys que estava vigent i que ja constava en el projecte de l’escola.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies