8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Exposició del premi de disseny Gaspar Camps amb les obres de les guanyadores
E

Publicitat

Amb les mans. Moda contemporània és el títol de la mostra de l’obra de les guanyadores del Premi de disseny Gaspar Camps 2021, Mireia Muntadas i Mar Ribaudí. A partir de demà, divendres 22 d’abril i fins el diumenge 29 de maig, la Sala Petita de la Nau d’Encavallades acull una mostra d’aquestes dues creadores. L’exposició mostra una selecció de les peces creades fins a l’actualitat. També s’exposaran mostres del procés creatiu, conceptes i proves.

Mireia Muntadas es va iniciar en l’artesania en cuir a l’Escola municipal d’art i disseny Gaspar Camps d’Igualada, on va estudiar el cicle formatiu de grau mitjà: Artesania de complements de cuir. L’any 2019 va ser guardonada amb el Premi Nacional d’Artesania al Talent Emergent, organitzat per la Generalitat de Catalunya.

Actualment, dissenya i produeix en el seu petit taller a Igualada. Les seves peces, amb la pell com a principal element, busquen l’equilibri entre l’artesania i la modernitat, posant especial atenció en els detalls i acabats de cada peça. A través de diferents fonts d’inspiració sovint treballa a partir de les formes geomètriques i els volums, explorant diferents tècniques.

Mar Ribaudí és una creativa que ha après a crear d’una manera autodidàctica des que era molt petita, moguda per la seva curiositat. Fascinada per l’autosuficiència, va començar a fer la seva pròpia roba i qualsevol altra cosa que necessitava, ho va aprendre a fer pel seu compte. Va estudiar un BA en disseny de moda a l’Institut Europeu de Disseny de Barcelona, on va descobrir els límits de la moda i el seu amor  per l’experimentació i l’art.

Des de llavors ha estat treballant en el seu procés creatiu personal que flueix entre l’art, el disseny i l’artesania. Amb les seves creacions, la Mar, vol inspirar una manera diferent de veure i apreciar la vida.

Algunes de les tècniques que utilitza són el patchwork, teixir, tenyir, la ceràmica i el treball amb fibres vegetals, entre d’altres. Tots els materials que fa servir són retalls o restes, trobats o donats. Tot està fet a mà al seu estudi, al Rec d’Igualada.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies