8.5 C
Igualada
Thursday, 29 February 2024

Un article de

Exposició a l’Hospital sobre l’experiència d’una pacient de càncer a la sang
E

Publicitat

El Servei de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) commemora el Dia Mundial de la Salut Mental, el proper 10 d’octubre, amb la inauguració de l’exposició fotogràfica “Construint… Transformant” de l’artista anoienca Laura Garriga. Es tracta d’un projecte d’artteràpia centrat en l’experiència emocional de l’autora, que va ser diagnosticada d’un càncer sanguini l’any 2006 a l’Hospital Universitari d’Igualada, un fet que li va capgirar la vida.

La inauguració de l’exposició es farà el mateix dia 10 d’octubre a les 18h a la sala d’actes de l’hospital igualadí, on els assistents podran fer un primer tastet del projecte artístic a través del relat de l’autora, amb l’acompanyament musical d’Alfons Mula. L’acte, presentant pel director del Servei de Salut Mental i Addiccions del CSA, Dr. Josep Checa, clourà amb la visita a l’exposició fotogràfica, que estarà instal·lada al vestíbul. L’exposició es podrà visitar fins el 30 de novembre.

El projecte artístic de Laura Garriga “Construint… Transformant” va néixer l’any 2020 quan, després de 14 anys de diferents tractaments, Garriga va començar un nou assaig clínic. Entre la soledat –tenint en compte la pandèmia de la Covid-19–, tractaments de quimioteràpia i ingressos hospitalaris, es va proposar un joc: trobar la foto del dia, construint amb materials que formaven part del seu entorn en el seu dia a dia; més enllà d’un objecte, d’una malaltia i d’una fotografia, construint i transformant. El resultat són una trentena de creacions que narren l’experiència emocional de la seva malaltia a través del simbolisme i la metàfora, però també des de la materialitat, i que donen veu a les vivències i sentiments de l’artista durant les seves estades a l’hospital i en el procés de la malaltia. Aquest projecte fotogràfic, explica l’autora, “neix com un intent d’obertura a compartir, buscant d’esponjar i asserenar un moment enterbolit per a mi i els meus, i vol ser un petit testimoni sense massa pretensió ni judici”.

L’exposició “Construint… Transformant” s’emmarca dins el cicle “Empàtikament”, impulsat pel Servei de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari de l’Anoia. Una iniciativa que explora els beneficis de l’expressió artística i cultural en la salut mental.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies