Expectació per la instal·lació d’una “feria” al Parc Central d’Igualada

0
5145

La instal·lació d’una “feria” d’estil andalús al Parc Central de la ciutat ha ocasionat una gran sorpresa i expectació entre els igualadins. Sobresurt una gran noria, de 60 metres d’altura, que fins fa pocs dies estava situada a la “Feria de Abril” de Barcelona.

Es tracta de la primera edició de la “Fira de Sevillanas de Igualada”, com diu el cartell de l’atracció, i estarà en funcionament des d’aquest divendres 17 de maig, fins el diumenge 26. Està promoguda per l’Asociación Andaluza y Amigos de Catalunya, tot i que se’n sap ben poca cosa i no sembla inscrita a cap registre. Sí que es coneix que l’impulsor és l’empresari valencià José María Buendía Escudero, de l’empresa Buendia Atracciones SL.

Fa dos mesos, els promotors van enviar el projecte de la fira a l’Ajuntament, que va lliurar la corresponent llicència d’ocupació, tal i com succeeix amb els circs que s’instal·len al Parc Central. Es dona la circumstància, però, que les “casetas”, “tablaos”, atraccions firals, espais per a concerts i tavernes que s’instal·laran al Parc Central pagaran menys taxes municipals que per la Festa Major, ja que les ordenances no contemplen que hi hagi atraccions fora de les dates habituals.

L’enorme noria ha necessitat de 10 trailers per a transportar-la fins a Igualada. Té 24 cabines amb capacitat per a 10 persones. El viatge dura gairebé 10 minuts i costarà 4€.

Compartir