Èxit d’assistència en la primera edició del festival Jardins Musicals de Piera

0
338

El festival Jardins Musicals de Piera va celebrar la primera edició els dies 19, 20 i 21 de juliol amb un gran èxit de públic i excel·lent acollida per part dels veïns de la població i rodalies, que han exhaurit les més de cinc-centes entrades que s’havien posat a la venda per als tres espectacles celebrats en jardins de cases privades del municipi.

Aquesta primera edició va consistir en dos concerts de repertori líric i un espectacle de ballet. Dijous 19, els cantants Maribel Ortega (soprano), Carles Cosías (tenor) i Toni Marsol (baríton), acompanyats pel pianista Josep Buforn i conduïts per Marcel Gorgori, van actuar al jardí de Cal Pepus, on van interpretar un programa dedicat monogràficament a fragments d’obres de Verdi. L’endemà, divendres, un quartet de flauta i cordes va acompanyar els ballarins del Ballet de Catalunya en una interpretació del cèlebre “Trencanous” de Txaikovski als jardins de la Torre Solana. Finalment, dissabte 20, el baríton Àngel Òdena i la soprano Sara Blanch, acompanyats per Marco Evangelisti al piano, van tancar el festival amb un repertori d’òpera i sarsuela a Cal Victor Riu. Els dos darrers concerts, a més, van ser presentats per Marcel Gorgori i Roger Alier.

La proximitat entre artistes i públic es va fer molt evident en els tres concerts ja que es feien en espais petits però acollidors, a més d’acabar compartint una copa de cava entre tots un cop s’acabaven els espectacles.

Arrel de l’èxit d’aquesta primera edició, l’Associació Piera Cultura Segle XXI, ja prepara una segona edició de cara al juliol de 2019. El festival ha nascut amb l’objectiu d’ampliar l’oferta cultural d’aquesta població de la comarca de l’Anoia i el seu entorn, escollit com a zona d’estiueig a començaments del segle XX i que conserva un gran patrimoni arquitectònic. A més, permet descobrir espais, en molts casos d’interès artístic, als quals la gent no té accés la resta de l’any perquè són d’àmbit privat.

Compartir