Excel·lent valoració del Segon Stage Instrumental celebrat a Òdena

59

estage.jpg

El professor Josep Miquel Mindán és un dels professors, juntament amb Na Neus Carles, que han estat al capdavant de l’Estada Instrumental que s’ha dut a terme entre els dies 13 i 18 de juliol a Òdena. Ell mateix ens explica que aquesta segona edició ha estat molt positiva “perquè hem aconseguit igualar el nivell d’edats dels alumnes, que tenen de 8 a 12 anys. La majoria dels alumnes són de la comarca i la intenció és que arreli al màxim al municipi odenenc”. Enguany el gruix important d’alumnes ha estat d’Igualada, alumnes provinents d’escoles privades i de l’Escola Municipal de Música d’Igualada; també han vingut alumnes de l’Escola de Música de Calaf, de la de Sant Martí de Tous i altres alumnes de l’Escola de Música de Llorenç del Penedès. En total, han participat un total de 23 alumnes.

El primer dia, dilluns 13 de juliol, tal com ens explica En Josep Miquel Mindán, hi va haver una presa de contacte amb partitures i treball de cohesió de grup. Altres dies, com dimarts al matí es va fer un treball de conjunt de partitura, i a la tarda Na Pepi Izquierdo va dur a terme un taller per fer ritmes i música amb pilotes de bàsquet, seguint la tècnica anomenada Basket Beat. A la tarda de dijous, En Xalom Cucurella va treballar una tècnica d’improvisació a partir d’uns signes, i els alumnes van poder tocar sense partitura, tot acompanyant aquesta tècnica amb activitats plàstiques treballant-les damunt d’un mural, i després fen-t’ho amb els instruments. I divendres, tal com explica Mindán “ens vam centrar en la preparació del concert de dissabte”. De dilluns a divendres van practicar al Casal d’Avis situat al carrer Jaume I, i tant els professors i els alumnes de l’Estada es quedaven a dinar al menjador de l’Escola Castell d’Òdena.

Dissabte 18 de juliol va ser el moment en què els alumnes van demostrar tot el seu potencial al concert. Al matí van fer l’assaig general al mateix escenari del concert que es realitzà a partir de les 7 de la tarda al Teatre centre Unió Agrícola. Aquell dia del concert, tothom va anar a dinar i descansar a casa i “ la veritat és que la Neus i jo estem molt contents de com va anar el concert, després d’una setmana dura pels alumnes perquè van treballar molt. Sembla increïble que puguin millorar tant els alumnes en una setmana, és espectacular” apunta Mindán.

L’equip de professorat format per la Neus Carles i En Josep Miquel Mindán agraeixen el suport que reben de l’Ajuntament perquè, tal com diu Mindán “a tota la comarca no hi ha una oferta d’aquest tipus en format casal”.