18.5 C
Igualada
Dimecres, octubre 21, 2020

Esquerra critica les pegues del govern al pas a escola pública de l’Ateneu i Igualada Som-hi apreta per l’escola bressol municipal

El Departament d’Educació anunciava aquest dilluns que l’Ateneu Igualadí es convertirà en un nou centre públic després que l’escola ho demanés i rebés el suport de la comunitat educativa. Amb aquest pas l’Ateneu es converteix en la 2a escola de tot el país que passa de ser concertada a pública, mantenint tant el projecte educatiu i també tots els professors i professores. L’acord compta amb el vist-i-plau del Departament d’Educació i del seu conseller, Josep Bargalló.

La primera reacció per part del govern d’Igualada va ser de considerar “precipitat” l’anunci d’aquest canvi de gestió. Unes declaracions que no comparteixen partits de l’oposició d’Igualada com Esquerra o Igualada Som-hi.

En aquest sentit el cap de files d’ERC Igualada, Enric Conill, ho considera una “excel·lent noticia” ja que aquest pas es fa “amb el consens d’absolutament tothom”, i considera que “és una gran noticia tenir una nova escola pública al centre, ja que així ajudem a reequilibrar l’oferta pública de la ciutat”. Conill també agraeix “la gran feina que ha fet l’Ateneu Igualadí i el Departament d’Educació” per fer possible “aquesta aposta històrica per l’educació d’Igualada”.

Així, els republicans es mostren “absolutament perplexos davant l’oposició del govern municipal d’Igualada, encapçalat per Marc Castells, qui es mostra contrari a aquesta passa endavant”. Conill explica que “és sorprenent que Marc Castells es posicioni en contra que una escola es converteixi en pública si justament ha sigut la mateixa escola qui ho ha demanat”, i assegura que “el govern s’hi oposa perquè no vol pagar el conserge de l’escola, és absolutament increïble i molt irresponsable. A totes les escoles públiques de Catalunya, a totes, el conserge el paga l’ajuntament del municipi. De fet, l’article 164 de la LEC diu que la conservació, manteniment i vigilància a les escoles ho ha d’assumir Ajuntament. Castells vol incomplir la llei?”

Conill insisteix en aquesta línia i es pregunta si “l’Ajuntament, que té un pressupost de 60 milions d’euros, de debò que l’alcalde no vol pagar el conserge de l’escola?”. Segons Conill “Marc Castells gasta molts diners amb festetes i màrqueting, com aquella inauguració de 3 hores que va costar 35.000€, i això ho paguem tots els igualadins amb l’IBI més car de Catalunya. Ara, quan és hora de gastar els diners en l’àmbit educatiu, llavors s’hi nega amb rodó. Amb què s’han d’invertir els diners de l’Ajuntament si no amb educació? De debò que el govern municipal posarà en risc la petició de l’escola de l’Ateneu i dels seus pares i mares per ser una escola pública perquè no vol pagar el conserge? És d’una irresponsabilitat absoluta!”.

En aquesta línia, Conill ha assegurat que “malgrat que el govern posi en risc la conversió de l’escola Ateneu, nosaltres lluitarem perquè sigui possible malgrat l’oposició del govern municipal”. El portaveu d’ERC explica que “si Marc Castells vol que Igualada perdi aquesta oportunitat d’or, nosaltres treballarem per no perdre aquest tren”.

Igualada Som-hi apreta per l’escola bressol
Per la seva banda, el grup municipal d’Igualada Som-hi també celebra que l’Escola de l’Ateneu Igualadí es converteixi en la sisena escola pública de la ciutat. La formació  considera que és un pas endavant de l’oferta d’educació pública de la ciutat i permet un major equilibri entre l’escola pública i l’escola concertada. A més, insisteixen en el fet que l’Ateneu serà la primera escola pública al centre d’Igualada, cosa que permetrà donar servei a un nombre important de famílies de tota aquesta zona.

Igualada Som-hi demana que l’esperit de la moció aprovada per unanimitat a l’Ajuntament, al Ple del mes de juliol, donant suport a l’Ateneu en aquest procés, sigui el que imperi i que tothom respecti aquell acord de ciutat sense buscar rèdits partidistes o polítics. També recalca que el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament puguin acabar de tancar un acord que, entenen, ha de ser bo per la ciutat.

Igualada Som-hi també destaca que un cop coneguda la decisió de la Generalitat, cal fer els tràmits per convertir l’escola bressol de l’Ateneu en un escola bressol municipal tot compartint espais amb la de primària. Fer realitat la quarta escola bressol municipal va ser un dels punts que la formació va aconseguir incloure al Pressupost 2020 de l’Ajuntament.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, explica que “tenir una nova escola pública amb escola bressol municipal al centre de la ciutat és una molt bona notícia i només podem que alegrar-nos-en. És un pas endavant que estem segurs que servirà per a donar més servei i, també, per ajudar a fer un repartiment equitatiu d’alumnes a la ciutat i a lluitar contra la segregació escola”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Acadèmia Igualada edita el llibre “Descrobrim l’Anoia”

L’Acadèmia Igualada ha editat el llibre “Descobrim l’Anoia” amb la voluntat de donar a conèixer al nostre alumnat el territori, la història, la cultura...

Som-hi proposa crear una cooperativa local de repartiment a domicili

Davant les restriccions que s’han aplicat i les que poden aplicar-se els propers dies, el grup municipal d’Igualada Som-hi proposa que el govern de...

Darrers dies per sol·licitar l’ajut de les beques de transport de Capellades

Fins el dijous 29 d’octubre es poden sol·licitar les ajudes al transport per als estudis postobligatoris que convoca un any més l'Ajuntament de Capellades. Tal...

Junts demana “rigor i concreció” en les baixes dels treballadors de fora la Conca afectats pel confinament

Després que Esquerra anunciés que el BOE ja reconeixia com a accident laboral la impossibilitat dels treballadors de fora de la Conca d'Òdena d'anar...

ERC Igualada proposa cobrar menys impostos als bars i restaurants

ERC Igualada s’ha reunit amb el gremi d’Hostaleria de l’Anoia per mostrar el seu suport i s’ha compromès a proposar mesures municipals per ajudar-los...
Compartir