Esquerra Anoia critica el tancament de la Casa de la Cultura sense avís previ a les entitats que la utilitzen

115

El passat dimarts dia 25 de novembre va tenir lloc el ple del consell comarcal de l’Anoia. En ell s’hi varen tractar diferents temes però el més destacable va ser el que està passant amb la Casa de Cultura.

Històricament la Casa de Cultura, situada al carrer Sant Carles, ha anat requerint diferents intervencions per donar compliment a la normativa de seguretat i sobretot evitar danys a les persones que hi tenen contacte o la utilitzen per a realitzar les seves activitats. Les accions que s’anaven fent han estat sempre mínimes, certament, però suficients per garantir-hi la continuïtat de les activitats.

Des d’Esquerra Anoia critiquen que fa unes setmanes, el govern del Consell, format per Junts per Catalunya i el PSC, va prendre la decisió de, “sense converses prèvies, enviar una carta certificada a les entitats que utilitzen la Casa de Cultura en què els instava a deixar-la el 31 de desembre, ja que segons diu aquesta carta, la casa de cultura quedarà tancada al públic a partir d’aquest dia”.

Així doncs, els republicans expliquen que “acceptem que es prenguin decisions més restrictives, però ni les formes han estat adequades ni s’explica el perquè l’escola de dansa del Consell sí que podrà seguir la seva activitat fins al 30 de juny de 2020”.

Així doncs, si la decisió de tancar la Casa de la Cultura segueix endavant, diverses entitats es quedaran sense local a partir de l’1 de gener del proper any. Des d’Esquerra critiquen que no es parlés amb les entitats prèviament per trobar el millor encaix possible i trobar un nou espai per aquestes entitats.

Per tot això, des del grup republicà insten al govern del consell a “ser transparents en les seves decisions i a donar una solució a les entitats afectades el més ràpid possible”.