Es redueixen de deu a set dies la quarantena de positius asimptomàtics

0
264

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat reduir de 10 a 7 dies la quarantena de positius asimptomàtics en covid-19. Les persones amb símptomes hauran de continuar fent els 10 dies estipulats. Ho ha decidit per unanimitat la Comissió de Salut Pública en una reunió, ahir dimecres a la tarda, prèvia al Consell Interterritorial de Salut, segons han confirmat fonts del Ministeri de Sanitat a l’ACN.

La decisió arriba en plena sisena onada amb els contagis disparats per la variant òmicron. D’aquesta manera, a partir d’ara les persones contagiades asimptomàtiques podran escurçar el període d’aïllament. Diverses autonomies havien plantejat reduir la quarantena a 5 dies, però finalment la decisió ha estat que siguin 7.

Catalunya no s’hi ha mostrat en contra però demana “claredat i coherència”

En un comunicat el Departament de Salut ha indicat, al seu torn, que Catalunya “no s’ha mostrat en contra” de la proposta de rebaixar de 10 a 7 dies les quarantenes de positius asimptomàtics i de contactes estrets sense símptomes.

Amb tot, sí s’ha mostrat partidària -com, assegura, altres Comunitats Autònomes i la mateixa Ponència d’Alertes del Ministeri- de “generar, reforçar i recopilar detingudament” l’evidència científica “suficient” que permeti l’establiment “correcte” del canvi de protocol.

Alhora, Salut ha aprofitat per demanar “de nou” al Ministeri “claredat i coherència” en els missatges comunicatius, “tan a professionals com a ciutadania” sobre els canvis de protocol i la seva aplicació.

Compartir