20.3 C
Igualada
Divendres, juny 2, 2023

Es presenta el mural “Homenatge a les llibreries”, que ja llueix a la plaça del Rei

L’artista igualadí Albert Álvarez va finalitzar divendres passat la seva obra, el mural “Homenatge a les llibreries” que ja llueix a la plaça del Rei. Es tracta d’una il·lustració plasmada a la paret que evoca a l’emblemàtica “Cal Jordana” en una interpretació lliure, fent un homenatge a les llibreries de sempre, els llibres i la lectura.

Els treballs d’elaboració del mural han durat deu dies i Albert Álvarez l’ha dut a terme juntament amb Roger Velàzquez i Oriol Álvarez. Es tracta d’un mural respectuós, integrat en l’entorn urbà i de caràcter efímer que estarà present durant tot l’any 2022. Aquest projecte és un avançament del què serà l’any vinent, Igualada Capital de la Cultura Catalana. A dia d’avui ja es pot veure acabat a la plaça del Rei d’Igualada.

“La pell dels murs”
L’elaboració d’aquest mural formarà part d’un nou programa televisiu “La pell dels murs”, la nova sèrie documental que deixarà petjada arreu del territori. Es mostrarà el procés de creació de grans obres murals en diferents ciutats de Catalunya, entre elles, Igualada. La sèrie s’emetrà a TV3 de la mà de la productora Un Capricho de Producciones.

Es tracta d’una sèrie documental que aposta per l’art urbà i en cada episodi abordarà el procés de creació d’un mural, des de l’inici fins al final. Constarà de 10 episodis de 25 minuts on deu cineastes proposaran deu visions personals sobre el treball de deu artistes muralistes amb projecció internacional: tots ells tenen obra mural a ciutats d’arreu del món i són considerats artistes de referència en l’àmbit de l’street art. S’establirà un diàleg entre cineasta i artista sobre el procés creatiu i la presència de l’art a l’espai urbà.

Un dels episodis de “La pell dels murs” està gravat a Igualada i mostrarà el procés creatiu i l’elaboració del mural “Homenatge a les llibreries” d’Albert Álvarez.

L’autor
Albert Álvarez Marsal (Igualada, 1960) és un il·lustrador i dissenyador igualadí que va iniciar-se en el dibuix tècnic a l’Escola La Llotja per fer posteriorment el salt a la il·lustració. Actualment és un dels artistes especialitzats en il·lustració històrica científica de referència a l’Estat espanyol. Els seus murals es poden veure a diversos espais artístics i a alguns museus tan importants com el Museo Arqueológico Nacional, Cosmocaixa, Museo de Málaga, Museu Nacional de Qatar o el Museo Arqueológico de Asturias. L’Albert té un estudi propi de disseny, www.dbolit.net.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Sortida del grup del projecte “Radars”, que atén gent gran en solitud no volguda

El programa Radars, nascut des de la regidoria d’Acció Social per atendre les persones grans en situació de solitud no volguda, ha organitzat una...

Igualada obre el procés de licitació dels primers serveis del futur nou Mercat

L’Ajuntament d’Igualada obre la licitació per a la cessió dels lots de venda i del forn/granja del futur mercat “La Masuca” en la seva...

Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones...

Últimes notícies