Es posa en marxa el Consell d’Infants de Santa Margarida de Montbui
E

5 de novembre de 2021

Dimecres passat va tenir lloc la primera sessió de coneixença del Consell d’Infants de Santa Margarida de Montbui, un projecte impulsat des de les àrees d’infància i Educació de l’Ajuntament montbuienc, i que té com a objectiu convertir-se en l’espai de participació dels nens i nenes del municipi. El Consell d’Infants dóna protagonisme als infants i se’ls acompanya en el seu camí de participació, autonomia i gestió.

Aquest òrgan participatiu està format per 22 nois i noies d’entre 10 i 14 anys, pertanyents a tots els centres educatius de Montbui, els quals van prendre part en aquesta primera sessió.

Durant el passat mes d’octubre, i amb la col·laboració dels centres educatius, es va dur a terme el procés perquè els infants poguessin presentar candidatura per formar part del Consell. La participació dels infants del municipi al Consell es vehicula a través de les respectives aules, essent el Conseller/a de cada classe, triat pels companys/es en unes eleccions, el representant directe dels seus companys i companyes. Cal remarcar que el Consell d’Infants és un projecte que volia iniciar-se en el curs 2020/21 però degut a la COVID va endarrerir-se fins el seu inici que ha tingut lloc en el curs 2021/22.

Aquest nou òrgan participatiu celebrarà inicialment 10 sessions, entre octubre de 2021 i juny de 2022. Es preveu una darrera sessió de cloenda al juny, amb la realització d’un possible Ple.

L’organització i implementació del projecte es realitza de forma coordinada entre l’empresa Descoberta, la qual té una destacada trajectòria dedicada a la creació, la gestió, l’organització, la dinamització, la producció i la formació de projectes relacionats amb la cultura, l’educació, el lleure.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?