Es confirma el tancament anunciat d’una línia de P3 al Joan Maragall
E

18 de juny de 2015

maragall.jpg

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat tancarà grups de P3 per quart any consecutiu per la baixada de la natalitat. Un d’aquests tancaments afecta l’Escola Joan Maragall de Vilanova del Camí que es queda sense una de les tres línies que tenia fins a l’actualitat. La baixa natalitat, la frenada de la immigració, el retorn de moltes famílies als seus països d’origen i la manca d’expectativa de creixement a curt i mitjà termini ja van afectar diferents escoles catalanes el curs passat.
Aquesta setmana a Vilanova del Camí s’ha confirmat l’escenari previst a la comunitat educativa. Els números que farien caure la línia ja es van començar a observar durant el període de preinscripció. De la cinquantena de places ofertades per l’Escola Joan Maragall es van fer 41 demandes. Finalment la ràtio prevista s’ajusta a la permesa per llei que és de 25 alumnes per aula, amb la qual cosa s’ha hagut d’assumir el tancament d’una línia establert des d’Ensenyament.
A les llars d’infants també s’ha hagut de reconvertir una aula de P0 de la llar El Molinet a P1 i hi ha 12 places vacants de P0 a La Baldufa. A P1 en canvi a data de 5 de juny només hi havia una vacant a P1 a La Baldufa i cap a P2.
En el conjunt escolar de Catalunya és el quart curs que decreix l’alumnat de P3 i l’impacte es nota a l’educació infantil on per primera vegada baixa el nombre d’alumnes a primer de primària. De 2n a 6è de primària, però, la xifra continua creixent, és a dir que hi ha diferències a dins de les mateixes etapes. I la tònica és que l’oferta a l’educació primària continua creixent en el seu conjunt.
Pel que fa a la tendència a secundària és de creixement, fet que suposarà que a la ciutat d’Igualada, per exemple, comptin el proper curs amb un nou institut públic: l’Institut Badia i Margarit.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta